El dissabte es va publicar al diari francès Liberation una crida firmada per 700 científics –també alguns advocats i economistes-, demanant més accions reals per lluitar contra el canvi climàtic. El document signat adverteix dels efectes del canvi climàtic que ja son palpables.
Els científics reclamen utilitzar les solucions disponibles de forma immediata
L’augment de les temperatures mitjanes, calor extrema, desaparició de glaciars i grans conglomerats de gel –com la que fa anys es produeix a Groenlandia-, l’augment del nivell dels oceans i les conseqüents inundacions… Davant d’aquesta llarga llista d’efectes negatius que esta provocant el canvi climàtic, la crida d’aquest 700 científics es centra en utilitzar de manera immediata les solucions necessàries per frenar-lo.
Per acabar amb el canvi climàtic és necessari acció política
I es que tal i com afirmen la majoria dels signataris al diari Liberation “Durant varies dècades, els investigadors han alertat sobre la realitat del canvi climàtic i la magnitud de les seves conseqüències”. Per això es necessari un major recolzament de tot l’entramat polític per afrontar aquests grans desafiaments. És a dir, només hi haurà acció política real si la societat es mobilitza i exigeix als governants que prenguin mesures contrastables.
Alguns països com EEUU no han pres cap mesura de les acordades
I es que a un fòrum celebrat a Bangkok només un dia després de que Liberation publiqués aquesta crida, els països en desenvolupament es van revelar contra EEUU. A la reunió celebrada a Bangkok es van atacar aquells països que havien promès ajudes anuals quan es va signar l’acord de París al 2015, i a hores d’ara encara no han implementat cap.
A la capital tailandesa es va parlar dels esforços de financiació per limitar l’escalfament global i la transparència d’aquestes contribucions. Els països més empobrits van acusar a EEUU i els seus aliats de no complir amb el compromís d’inversió ecològica. Segons recull Liberatión, alguns representants de nacions empobrides del pacífic com Amjad Abdulla no van dubtar en culpar als països desenvolupats de “la gran majoria d’emissions històriques, que han crescut considerablement mitjançant la crema de combustibles fòssils”.
Llicenciat en Enginyeria Industrial, especialitat en Organització, per la UPC. President de l’Associació per al Desenvolupament de la Casa Bioclimàtica des de la seva creació el 2003. President de Comitè de Representació de la plataforma ZEO (Zero Emissions Objective), per frenar el Canvi Climàtic.