El canvi climàtic està en boca de tots. Des que la Unió Europea va anunciar l’objectiu de reduir un 55% les emissions el 2030 i arribar a la neutralitat climàtica el 2050, els mitjans de comunicació, organismes polítics i fins i tot el sector empresarial han començat a donar protagonisme a la crisi climàtica en totes les seves comunicacions.

Des de la Plataforma ZEO posem en valor la tasca realitzada per un d’aquests organismes en concret: les Nacions Unides. A través del seu compte ONU Canvi Climàtic, aquesta organització internacional està duent a terme una important tasca de divulgació i conscienciació sobre el canvi climàtic.

A banda d’informes i esdeveniments, l’ONU ha aconseguit arribar a públics més diversos a través d’una comunicació activa i amb valor en les Xarxes Socials. En el seu compte de Twitter, per exemple, ha assolit els 108.000 seguidors, mentre que a Instagram, una xarxa social més juvenil, ja supera els 30.000.

A través d’infografies, vídeos i imatges impactants, l’ONU informa la comunitat digital sobre les conseqüències que està tenint i tindrà el canvi climàtic si no actuem immediatament per reduir la nostra petjada de carboni.

Aquests recursos tracten d’activar la consciència climàtica dels usuaris i els insten a fer canvis en la seva vida diària.

Per aquest motiu, des de la Plataforma ZEO hem fet una selecció dels millors vídeos de l’ONU.

1. Discurs d’Antonio Guterres

Discurs del secretari general de l’ONU, Antonio Guterres, en l’obertura de la Cimera de Líders Mundials durant la COP26. Guterres ens recorda que, en cas de no aconseguir una societat ZEO, ens enfrontarem a una catàstrofe climàtica. A més, ens explica com algunes regions o comunitats estan patint d’una forma més agressiva les conseqüències del canvi climàtic.

2. Intervenció d’Obama en la COP26

També durant la COP26, l’expresident dels Estats Units Barack Obama va realitzar una emotiva intervenció en la qual ens recorda que “la humanitat ha fet coses difícils abans”.

3. Dinosaure que ens recorda l’extinció

Amb aquest muntatge, l’ONU tracta d’advertir a la societat, en clau d’humor, de la importància de frenar el canvi climàtic. El dinosaure, que irromp a la sala i se situa enfront del micròfon, ens recorda que si continuem explotant el Planeta de manera descontrolada, ens enfrontarem a una extinció com la que va patir la seva espècie a l’època prehistòrica.

4. Vídeo de Patricia Villarubia sobre la contaminació química

En aquest vídeo de la científica Patricia Villarubia, l’ONU relata els efectes de la contaminació química en els ecosistemes i en la salut de les persones. L’ONU va compartir aquest vídeo en el Dia de la Dona en la ciència.

5. Discurs de Johan Rockstrom

En aquest revelador vídeo, el director de l’Institut de Postdam per a la Recerca de l’Impacte Climàtic, Johan Rockstrom, ens recorda que “de tot el que hem de fer, abandonar els combustibles fòssils és el més fàcil”. La Societat ja ho ha retardat massa: no tenim excusa, hem de descarbonitzar la nostra economia ara.

6. La relació entre la natura i l’èsser humà

En aquest vídeo l’ONU mostra que els oceans, els boscos i la biodiversitat estan connectats per un mateix sistema. Per aquest motiu, si en cuidem un, cuidarem dels altres i preservarem l’espècie humana.

7. Salut i canvi climàtic

De quina forma està afectant el canvi climàtic a la salut de les persones?

La crisi climàtica ha donat peu a un increment de l’índex de mortalitat en algunes regions. Les polítiques i mesures per aturar el canvi climàtic poden ajudar-nos a forjar un futur més saludable per tothom.

8. Informe d’ONU Medi Ambient sobre emissions

A través d’aquest vídeo, l’ONU reclama una major ambició climàtica per poder complir amb els objectius de descarbonització recollits en l’Acord de París 2015.

L’últim informe del Programa de Medi Ambient de l’ONU (UNEP), revela que els plans actuals només permetran baixar un 7,5% de les emissions previstes per al 2030. Necessitem un 55% per a aconseguir l’objectiu d’1,5 °C de l’Acord de París.

9. Accions per a reduir les emissions a la meitat

L’objectiu per aquesta dècada és clar: per al 2030, els països han de reduir a la meitat les emissions respecte als nivells del 2010. Aquest vídeo explica com assolir-ho.

10. L’impacte de la pujada del nivell de la mar

La meitat de la població de la regió d’Àsia i del Pacífic viu en zones costaneres baixes. Per això, limitar la pujada del nivell de la mar s’està convertint en un repte existencial per a molts països. Limitar l’augment de la temperatura a 1,5 °C podria protegir milions de persones d’impactes climàtics molt més greus.

Des de la Plataforma ZEO celebrem que els vídeos de l’ONU estiguin arribant a la societat i assoleixin tan bons resultats pel que fa a la interacció. Però també recordem que actualment en el Planeta viuen 7,9 bilions de persones.

Per aquest motiu, esperem que el nombre de seguidors i persones que comparteixen i visualitzen els vídeos de l’ONU pugui acostar-se algun dia a aquesta xifra. Això significarà que finalment tota la societat és conscient de la importància de ser ZEO i actuar per reduir emissions.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat