Si estàs pensant a construir un habitatge bioclimàtic, segur que t’estàs preguntant si existeix algun tipus d’ajuda per a aquesta mena de projectes. A Espanya, el govern ofereix diferents subvencions i ajudes per a la construcció d’habitatges sostenibles i eficients energèticament, incloent-hi els habitatges bioclimàtics.

Subvencions per a la rehabilitació energètica d’habitatges

Les subvencions per a la rehabilitació energètica d’habitatges són una eina fonamental per a millorar l’eficiència energètica dels habitatges existents i fomentar la construcció de nous habitatges sostenibles. Una de les principals ajudes en aquest camp és el Programa d’Ajudes a la Rehabilitació Energètica d’Edificis Existents (PAEEX). Aquest programa ofereix suport financer de fins al 40% del cost de la rehabilitació, amb un límit de 12.000 euros per habitatge.

Aquestes subvencions tenen com a objectiu incentivar la implementació de mesures que redueixin el consum d’energia i les emissions de CO₂ en el sector de l’edificació, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic i promovent l’eficiència energètica al parc d’habitatges existent. A més, aquestes ajudes poden ser clau per a millorar el confort de les llars, reduir la factura energètica dels propietaris i augmentar el valor de les propietats.

Subvenciones para la rehabilitación energética de viviendas

Ajudes per a la construcció d’habitatges sostenibles

El Programa d’Ajudes a la Promoció d’Habitatges amb Eficiència Energètica i Sostenibilitat (PAPEES) és una de les principals ajudes en aquest àmbit, oferint fins al 30% del cost de la construcció, amb un màxim de 60.000 euros per habitatge.

L’arquitectura bioclimàtica es basa en l’aprofitament dels recursos naturals disponibles, com el sol, la pluja, el vent i la vegetació, per a estalviar en el consum d’energia i reduir l’impacte mediambiental. Els materials utilitzats en la construcció bioclimàtica poden ser naturals, com el bambú, la fusta, la terra i la pedra, o processaments, com el poliestirè, sempre que siguin reciclables.

A més, existeixen ajudes específiques per a la rehabilitació energètica d’habitatges, com les subvencions dels Fons Europeus per a la rehabilitació d’habitatges. Aquestes ajudes inclouen subvencions per a la millora de l’eficiència energètica d’habitatges, la modificació d’elements constructius de l’envolupant i l’elaboració de projectes tècnics.

Quant a les ajudes a l’eficiència energètica i la sostenibilitat en la construcció, existeixen subvencions per a la rehabilitació d’edificis. Aquestes ajudes subvencionen les actuacions de millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat en edificis d’habitatges unifamiliars, aïllades o agrupades en fila, i en edificis d’habitatges de tipologia residencial col·lectiva.

Ajudes per a la instal·lació d’energies renovables

El govern d’Espanya ofereix diverses ajudes per a promoure l’ús d’energies netes i sostenibles en la construcció i rehabilitació d’habitatges. Entre aquestes ajudes, destaca el Programa d’Ajudes a la Instal·lació de Sistemes d’Energies Renovables en Edificis Existents i de Nova Construcció (PAIREN). Aquest programa ofereix subvencions de fins al 50% del cost de la instal·lació, amb un màxim de 10.000 euros per habitatge.

En l’àmbit europeu, la Unió Europea ha posat a disposició ajudes per a fomentar la innovació i la sostenibilitat en el sector de la construcció. Aquestes ajudes poden ser una excel·lent oportunitat per a empreses i professionals del sector que desitgin promoure l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables en els seus projectes.

A més, existeixen altres ajudes a nivell nacional i internacional. Per exemple, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha ampliat el termini per a sol·licitar les ajudes del Pla de Rehabilitació Energètica d’Edificis (PREE5000). Aquesta iniciativa cerca impulsar la sostenibilitat dels edificis existents en la Comunitat Valenciana, recolzant econòmicament la millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’il·luminació i l’envolupant tèrmica, així com la utilització d’energies renovables per a calefacció, climatització, ventilació i aigua calenta sanitària.

També n’hi ha a nivell regional. Per exemple, a Andalusia, l’Agència Andalusa de l’Energia ofereix un programa d’ajudes i subvencions per a l’autoconsum i altres instal·lacions solars. Aquest programa busca incentivar l’ús d’energies renovables a la regió, oferint subvencions de fins al 40% del cost de la instal·lació.

Ayudas para la instalación de energías renovables

Conclusions

Com hem vist, existeixen diferents ajudes i subvencions per a la construcció d’habitatges bioclimàtics a Espanya. Des de subvencions per a la rehabilitació energètica d’habitatges existents, fins a ajudes específiques per a la construcció d’habitatges sostenibles i la instal·lació d’energies renovables.

Si estàs pensant a construir un habitatge bioclimàtic i, per tant, ser més ZEO, et recomanem que t’informis sobre les diferents ajudes disponibles i que planifiquis el teu projecte en funció d’elles. D’aquesta manera, podràs reduir el cost del teu projecte i contribuir a la sostenibilitat del medi ambient.

Recorda que el govern espanyol està compromès amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica, i per això ofereix diferents ajudes per a promoure la construcció d’habitatges sostenibles i eficients energèticament. No dubtis a aprofitar aquestes oportunitats per a fer realitat el teu habitatge bioclimàtic.

Bona sort en el teu projecte!

Referències

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat