La empresa Nestlé guardonarà els seus proveïdors més sostenibles. En aquesta segona edició, Nestlé premiarà, de nou, totes aquelles empreses compromeses amb el medi ambient que hagin tingut un comportament responsable i sostenible en la cadena de subministrament. Després de l’èxit de l’any passat, que es van presentar 30 empreses, Nestlé torna a demostrar el seu comportament ZEO i llença aquesta segona convocatòria que admet projectes fins el 20 d’abril, quan es tancarà la participació.
La companyia Nestlé busca aconseguir un futur més saludable i millorar la qualitat de vida dels ciutadans, per això les empreses que vulguin participar en el premi podran presentar el seu projecte en dues categories:
Contribució a la societat: les companyies han de complir una serie de requisits com que el seu projecte millori les condicions de vida de les persones, fomenti el benestar personal i professional dels empleats, millori la qualitat de la matèria primera, desenvolupi projectes de caràcter social, faci iniciatives de voluntariat i fomenti les auditories ètiques
Protecció del medi ambient: en aquest cas, les empreses han de presentar un projecte que mostri la reducció de l’impacte mediambiental, redueixi les emissions de gasos d’efecte hivernacle, gestioni l’aigua de manera sostenible, fomenti el reciclatge, desenvolupi programes que potenciïn l’eficiència energètica i gestioni els residus de manera sostenible
Entre tots els participants i haurà dos guanyadors, un per categoria i els noms es donaran a conèixer el proper 29 de maig. Pel que fa al jurat, estarà format per experts interns i externs en quant a matèria sostenible, tres de cada. Per últim, cal dir que els participants han hagut de ser proveïdors de Nestlé els últims 12 mesos, des de que es va iniciar el concurs.
Cal dir que l’any passat, en la primera edició del concurs, van guanyar les empreses Conesa i Aptar Torelló. La primera és una companyia extremenya que treballa, principalment, processant tomàquet, produeix unes 16 mil tones al dia. La elaboració dels seus productes segueixen els procediments i normatives de la producció integrada. La segona companyia és especialista en fabricació de taps de plàstic i va presentar un projecte on redissenyava els taps de la llet condensada La Lechera. L’objectiu era aconseguir una reducció de l’impacte mediambiental.
Finalment, creiem que les iniciatives com la portada a terme per Nestlé són indispensables perquè les empreses es comprometin en aquesta lluita. Si tu també vols participar en la segona edició del Premi Nestlé Proveïdor Sostenible, presenta el teu projecte, tens temps fins el 20 d’abril.
PlataformaZEO compta amb la col·laboració de periodistes i experts ambientals que treballen cada dia per ajudar-vos a estar més informats del canvi climàtic i l’escalfament global.