El Fòrum Econòmic Mundial es va iniciar el passat 23 de gener a la ciutat suïssa de Davos i acabarà el dia 26. Aquest any, per primer cop, hi anirà el Rei Felip VI; anteriorment havien anat Luis de Guindos y José Manuel Soria. En total hi ha 350 representants mundials, els quals es reuneixen sota el lema: Crear un futur compartit en un món fracturat. Així mateix, també hi ha representació de les principals empreses mundials i de líders socials, acadèmics i mitjans de comunicació.

Aquesta 48ª edició està marcada per diversos temes: la desigualtat, el descontent contra Trump, el canvi climàtic, l’economia… Cal dir que l’informe realitzat pel Fòrum esmenta la situació econòmica que vivim a Espanya. També afirma que encara no s’ha vist millorada la seva situació financera ni s’ha recompost de la crisi econòmica mundial. També esmenta Itàlia i Grècia en aquest grup. Explica que en aquests països hi ha hagut un gran augment de la pobresa i altres impactes socials adversos.

Greu problema: el canvi climàtic

Un dels aspectes més esmentats al Fòrum ha estat el tema del canvi climàtic. El medi ambient continua sent un aspecte molt preocupant a nivell mundial.

Per això, els experts afirmen que hi ha una sèrie de fenòmens que es s’aniran repetint en els pròxims anys: episodis climàtics extrems, desastres naturals i falta d’adaptació per mitigar els efectes del canvi climàtic.

Es fa referència, sobretot, als huracans que hi va haver el passat estiu a Estats Units, Cuba, Puerto Rico…

Per primera vegada, un tema mediambiental

encapçala el Fòrum de Davos

Cal destacar que s’ha entonat el mea culpa al fòrum, representants d’empreses i institucions del sector de l’energia han assumit que encara no s’ha treballat prou per frenar els efectes del canvi climàtic. A més, recorden que s’han de prendre decisions ràpides.

En una de les sessions parlaren el president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán; el ministre indi de Ferrocarrils i Carbó, Piyush Goyal; la representant de les Nacions Unides per a l’energia sostenible, Rachel Kyte; el president de la petroliera estatal brasilera Petrobras, Pedro Pullen Parente, i el conseller delegat de Schneider Electric, Jean Pascal Tricoire.

El president d’Iberdrola assegura que la transició a energies renovables no suposa un problema, sinó una oportunitat. D’una banda, és positiva aquesta autocrítica,

però cal destacar que el carbó i el petroli continuen regnant a causa del benefici econòmic que aporten a les gran companyies.

A més, cal ressaltar que tots semblen dispostos a actuar, però pocs països compten amb polítiques d’energia 100% sostenible.

En conclusió, és molt important que en fòrums, conferències mundials, etc. es visibilitzi cada vegada més el tema del canvi climàtic, les emissions contaminants i la importància de la implantació immediata d’energies renovables. Encara que de nou veiem com la teoria està molt bé, però la pràctica continua fallant.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat