Una investigació portada a terme pel Centre Basc pel Canvi Climàtic i publicada a la revista The Lancet Planetary Health «Els beneficis sanitaris i econòmics de la mitigació del clima i el control de la contaminació» conclou que els governs d’arreu del món es podrien estalviar gairebé 54.000 bilions de dòlars en assistència sanitària, si es reduïssin els efectes de l’escalfament global. S’aconseguiria invertint, molt menys de la quantitat esmentada, en projectes sostenibles fins a la meitat d’aquest segle. Així mateix, es podrien evitar uns 30 milions de morts prematures cada any a causa de la contaminació.

Per tant, si es reduís la contaminació ambiental, totes les malalties arrelades a la seva existència es reduirien cada cop més. En conseqüència, els malalts no haurien de tractar-se i s’estalviaria en matèria de salut.

El cost dels danys directes per a la salut arribaran als 4.000 milions de dòlars des del 2016 fins al 2030

Cada any, els canvis bruscs de temperatura, els desastres naturals, etc. comporten moltes morts arreu del món. A més, no solament comporten morts, també malalties. Per exemple, les temperatures extremes agreugen les les malalties cardiovasculars i respiratòries. A més, els canvis de clima fan que es propaguin amb més virulència malalties com el dengue o la malària. Com hem dit anteriorment, els desastres naturals (cada cop més agreujats per l’escalfament global) són una font principal de morts cada any.

Segons la Organització de la Salut, els fenòmens meteorològics extrems comporten anualment més de 60.000 de morts i centenars de milers de ferits i, a més, hi ha un total de 7 milions de persones mortes per malalties lligades a la contaminació.

La OMS preveu un total de 120.000 morts més cada any a causa de malnutrició, paludisme, estrès calòric… propis del canvi climàtic

Per tant, si es treballa des de tots els àmbits de la societat i dels ens governamentals per pal·liar els efectes del canvi climàtic, la reducció de les despeses podria ser 2.5 punts superior a les despeses requerides. És a dir, guanyaríem en salut i, a més, estalviaríem considerablement.

Els fonaments de l’estudi

Els autors combinen una sèrie de factors per arribar a les conclusions esmentades: nivells d’emissions contaminants, morts relacionades amb la contaminació atmosfèrica i les seves respectives despeses. Tot això es compara amb les despeses de mitigació necessàries per frenar el canvi climàtic.

Conclusions

Moltes vegades, no canviem les nostres actuacions, encara que siguin negatives; perquè suposarien uns costos molt elevats. És el cas de la lluita contra el canvi climàtic, molta gent continua demanant el no tancament de centrals nuclears o altres fàbriques altament contaminants ja que suposa grans pèrdues econòmiques. Encara que amb aquest estudi queda clar que les despeses produïdes per la lluita contra el canvi climàtic quedarien reduïdes.

Per últim, cal tenir en compte les dades, ara veiem com durant l’estació primaveral el número d’espanyols afectats per al·lèrgies respiratòries, s’ha duplicat en la darrera dècada. Tot apunta a la contaminació atmosfèrica i el canvi climàtic, segons la Societat Espanyola d’Al·lergologia  i Immunologia Clínica.

Si per l’àmbit polític allò més important és l’economia, els costos i les inversions; aquest estudi servirà per mostrar que la lluita per fer front el canvi climàtic, a més de necessària, és possible econòmicament parlant.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat