La marca de cerveses internacional Corona es posa les piles en matèria medi ambient. Si bé aquest any ja ha impulsat diverses campanyes que reforcen el seu compromís ambiental, aquesta última ha estat la més destacable. El nou sistema d’embalatge de Coronita s’ha convertit en el més zerowaste del mercat cerveser.

El seu innovador disseny d’embalatge permet transportar packs de fins a 10 cerveses sense l’ús de cap tipus de plàstic o material addicional. Les llaunes de cervesa porten a la part inferior un enginyós mecanisme que permet apilar una llauna darrere d’una altra construint un “tub” de cerveses fàcil de transportar. Gràcies a aquest sistema de “fit packs” o “packs d’encaix” Coronita eliminaria completament el plàstic el seu sistema d’empacat.

Tot i que la marca de cerveses encara no ha indicat quan estaran disponibles en el mercat aquests “fit packs”, el seu invent d’embalatge ja s’ha posicionat com el més zero waste del mercat. Aquest invent, impulsat per la marca Coronita i l’agència Leo Brunett, suposarà un gran estalvi de residus plàstics a escala mundial. Cada any la indústria de les begudes utilitza més de 17 milions de tones de plàstics per a fer l’embalatge de les seves llaunes. La majoria d’aquests plàstics acaben abandonats en els oceans danyant la fauna i la flora marina.

Coronita regalarà cerveses a canvi d’ampolles i envasos de plàstic

A més de la campanya d’embalatge, Coronita també ha impulsat la campanya “Paga la teva cervesa amb plàstic” amb l’organitzacióParley for the Oceans. La cervesera instal·larà màquines expenedores en les quals, en comptes d’haver d’introduir monedes per obtenir la teva Coronita, hauràs d’introduir 5 ampolles de plàstic o envasos. Les màquines estaran en unes setmanes en els eixos turístics de les principals ciutats d’Espanya, Itàlia, Amèrica Llatina i el Carib.

Amb les seves últimes campanyes, Coronita demostra embarcar-se en una línia d’accions dedicades a conscienciar sobre la contaminació marina de plàstics. Un altre dels exemples d’aquesta línia d’acció, és la campanya “Mentre més plàstic utilitzis, més oceà perdràs”. Aquesta enginyosa campanya es va activar fa una setmana per a conscienciar del nivell d’escombraries existents en diferents platges de Mèxic i Austràlia.

La marca ha canviat el clàssic disseny de les llaunes de cervesa Corona per a revelar el nivell de contaminació de les 10 platges més populars de Mèxic. Com més plàstic hi ha a la platja per m², més petita serà la franja de color blau de la cervesa, la franja que representa l’aigua del mar.

Coronita reforça el seu compromís zerowaste també a través d’un documental sobre la contaminació de plàstics als mars i oceans amb l’ajuda de 7 influencers. Els líders d’opinió han explicat la seva experiència als seus milers de followers a través dels seus canals d’Instagram.

Cada any produïm més de 100 milions de tones de plàstics

La producció de plàstics suposa un dels majors problemes ambientals del segle XXI. Cada any produïm més de 100 milions de tones de plàstics, la majoria d’aquests acaben en els mars formant el 80% de les escombraries marines. A més, els plàstics incideixen directament en la nostra salut – a través dels microplàstics que es troben en els peixos i l’aigua que ingerim-.

LES DADES

 

  • Per produir 1 quilo de plàstic es generen 3,5 quilos de CO₂

 

  • Des de 1950 hem produït 8 mil milions de tones de CO₂

 

  • S’imaginen l’extra de CO₂ que hem emès a l’atmosfera?

Però potser l’impacte ambiental que menys es té en compte dels plàstics, és la seva petjada de carboni. La majoria de plàstics se sintetitzen a partir de derivats del petroli -el pitjor enemic del canvi climàtic-, generant alts nivells de carboni per a la seva producció. Si per cada quilo de plàstic es generen 3,5 quilos de CO₂, és devastador pensar en les emissions de CO₂ que acompanyen els 8 mil milions de tones de plàstic que hem generat des de 1950.

A més segons els últims informes de la UNESCO, el plàstic no només genera emissions en produir-se, sinó també en descompondre’s. Els plàstics emeten traces de metà i etilè, Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) en degradar-se amb alts nivells de llum solar.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat