Aquest mes d’agost el preu dels drets d’emissió de CO2 ha pujat a 21,03€ per tona de CO2 emès. És el preu més elevat registrat si es té en compte que a l’agost de 2017, emetre una tona de CO2 solament costava 6,08€.

L’augment ha estat a causa de la recent reducció de drets d’emissió de CO2

Aquest beneficiós augment en el preu dels drets d’emissió es deu a la reforma de la Unió Europea de 2017. Aquesta reforma tan ZEO té l’objectiu de reduir dràsticament els drets d’emissió per 2019. És a dir, que cada vegada menys empreses o companyies puguin emetre gasos d’efecte hivernacle durant les seves activitats productives.

La Unió Europea ha projectat aquesta iniciativa a través del sistema europeu de comerç de drets d’emissions de CO2. Reduint els drets d’emissió, el preu per emetre una tona de CO2 es dispara, és la llei de l’oferta i la demanda.

Les energies renovables substituïran al carbó

Es tracta d’una reforma econòmica que fomenta la fi de les energies contaminants. De moment aquest canvi sol ha generat una pujada en els preus de l’electricitat i per tant en la factura de la llum dels ciutadans. Encara que segons el catedràtic d’Economia de la Universitat de Vigo, Xavier Labandeira, explica a El País , “a la llarga si el preu segueix pujant, s’expulsarà del sistema les formes més contaminants de generar electricitat perquè seran més cares que la resta”.

Augmenta el preu del CO2: Puja la inversió en renovables

A més gràcies a l’elevat preu del CO2, ha pujat la inversió en renovables, alternatives energètiques totalment ZEO i que no necessiten pagar drets d’emissió.

LA FI DEL CARBÓ? 

El carbó és la forma d'obtenció energètica que més CO2 emet

La nova reforma que reduirà al màxim els drets d’emissió per 2019, afectarà en major mesura a les centrals que cremen carbó, que expulsen molt més CO2 que les de gas natural. La iniciativa Carbon Tracker augura que a la fi d’any el preu del CO2 serà d’uns 25 euros per tona i seguirà creixent fins als 35 i 40 euros. Aquesta pujada de preu provocarà la transició de carbó a gas natural, un fenomen que ja està ocorrent a Regne Unit.

Alemanya, Itàlia, Espanya i Països Baixos candidats a eliminar totalment les emissions produïdes pel carbó

Segons un informe de la britànica Carbon Tracker, tant Alemanya, Itàlia, Espanya i Països Baixos podrien canviar el carbó pel gas com a forma d’obtenció principal d’energia. Sens dubte una predicció que convertiria Espanya en un país més ZEO, gràcies a l’estalvi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat