El pasado 8 de Junio en la playa de Castell (Palamós) se llevó a cabo una acción de carácter solidario y medioambiental por parte de 25 voluntarios de la empresa Coca Cola IberianPartners.
La agencia Maracanà, fue la encargada de diseñar y organizar el acontecimiento. Desde el primer momento, Maracanà recomendó que fuera Neutro de Carbono y que incorporara el sello:
Que significa que un evento sea Z.E.O.:
1. Generar las menos emisiones posibles:
A la hora de organizarlo se intentó que la realización del acontecimiento emitiera el mínimo de emisiones de Co2 posible. Esto se consiguió de la siguiente manera.
- Hem anat tots junts en autocar.
- L’autocar té un motor Euro 6
- Càtering KM0
- Neteja de residus en Kayaks o caminant
- Realitzar el mínim de residus possibles. Tot i intentar emetre les menys emissions de CO2 possibles.
2. Proveïdors el més compromesos possible amb el Medi Ambient:
Els proveïdors més significats van ser:
- Autocars AVANT Group “Sustainable Mobility solutions”
- Kayaks de “Kayaking Costa Brava” – ISO 14.001
- Xiringuito de fusta amb certificat FSC y recollida selectiva de residus
3. Estimació de la petjada de carboni:
Es va fer un càlcul estimat de la petjada de carboni que es generaria amb l’autocar, el càtering i els residus generats. Aquestes les vam calcular per després compensar-les.
4. Compensació de les emissions:
Encara que amb 261Kg de CO2 ja es compensaria, es va ampliar a 1 Tunelada de CO2, que equival a un cost de 8€. Aquestes emissions produïdes s’han compensat en el projecte de conservació de la Amazònia a Madre de Dios (Perú).
El projecte de conservació de l’Amazònia a Madre de Dios (Perú) està desenvolupat per Enracine Taking Root, que és una associació pionera en l’aprofitament de la industria de compensació de carboni. La seva missió és utilitzar la reforestació com a eina per mitigar el canvi climàtic. Es centra en evitar la tala d’arbres que són els que absorbeixen el Co2 protegint un ampli espai de la selva peruana: El Corredor Ecológico Vilcabamba Amboró.
PlataformaZEO cuenta con la colaboración de periodistas y expertos ambientales que trabajan cada día para ayudaros a estar más informados del cambio climático y el calentamiento global