El 2017 Maracanã, l’agència de màrqueting i comunicació que impulsa la nostra plataforma, va realitzar una pionera producció ZEO (Zero Emissions Objective) per a Coca-Cola Europacific Partners que unia l’economia circular amb el branding de la marca.

Durant la carrera Jean Bouin Barcelona Open 2017, Coca-Cola va facilitar contenidors de recollida perquè els assistents hi llencessin les llaunes buides d’Aquarius. Després de finalitzar la carrera, Maracanã es va encarregar de convertir les 5.000 llaunes recollides en porta llapis d’alumini 100% reciclat.

Aquests porta llapis es van utilitzar com un objecte de regal per accions de Relacions Públiques i van tenir molt bones valoracions.

A més, es va aconseguir que tota l’operació de reciclatge i producció fos zero emissions, és a dir, neutra en carboni. Es va calcular la petjada de carboni de tot el procés, 394 kg CO2 equivalent (uns 1,97 kg per cada porta llapis), i es va realitzar una compensació en el Projecte de Conservació de l’Amazònia en Madre de Dios – Perú.

Una nova producció ZEO de porta llapis amb els envasos de llauna defectuosos de la fàbrica de Coca-Cola

Donat l’èxit d’aquesta campanya de Relacions Públiques de Coca-Cola, enguany s’ha volgut tornar a repetir el procés amb una nova producció ZEO de llaunes 100% reciclades. No obstant això, ara la producció s’ha fet a partir de les llaunes defectuoses de la Fàbrica de Coca-Cola de Martorelles (Barcelona).

Enguany s’ha tornat a calcular la Petjada de Carboni generada, 800 kg de CO₂ equivalent, i s’ha compensat en el mateix projecte de conservació forestal. Amb aquesta acció Coca-Cola Europacific Partners torna a demostrar el seu compromís amb la reducció de la seva petjada ecològica i de carboni.

El 2020 Coca-Cola Europacific Partners va anunciar el seu objectiu de ser ZEO el 2040, prenent la davantera en el procés de descarbonització al qual hauran d’enfrontar-se tard o d’hora la majoria d’empreses. Sense cap mena de dubte, un objectiu que és la raó de ser de la Plataforma ZEO : el 2015, quan encara pocs parlaven de que reduir les emissions era essencial per frenar el canvi climàtic, la Plataforma ZEO va registrar el domini “Zeroemissionsobjective.com” (Objectiu Zero Emissions). Avui resulta ser un dels grans objectius de la humanitat.

La producció ZEO de Maracanã dóna una segona vida als envasos

Amb aquesta producció ZEO hem evitat l’entrada d’aquests residus en el circuit de reciclatge, estalviant així un major nombre d’emissions, i hem donat una segona vida a aquest alumini, fomentant així l’economia circular.

T'agradaria organitzar una acció ZEO d'aquest estil per a la teva empresa?

Contacta amb nosaltres i t’oferirem les propostes i solucions més originals per a la teva companyia

Altres accions ZEO de Maracanã per a Coca-Cola

Al llarg dels últims anys, Coca-Cola Europacific Partners ha confiat en l’experiència i l’especialització de Maracanã, per dur a terme noves accions sostenibles i reforçar el seu compromís amb el medi ambient i l’acció climàtica.

Tant és així, que el 2017, 2018 i 2019 va estar a càrrec de l’organització i coordinació dels Tallers ZEO de Nadal per als fills dels treballadors de Coca-Cola. El 2019 va tornar a comptar amb Maracanã, per a la producció ZEO (zero emissions) de clips porta-dorsals de plàstic 100% reciclat per a la Marató de Barcelona, a partir d’ampolles de Powerade.

Un any abans, el 2018, Maracanã també va organitzar una jornada ambiental per a 120 directius europeus de CCEP.

La trobada celebrada a Sitges va constar de tres activitats: dos de recollida de residus – una a la platja i una altra mentre feien trekking pel bosc-, i una altra en una parcel·la de Sitges en la qual es van plantar 60 arbres.

L’enginyera ambiental de la Plataforma ZEO, Laura Jarauta, va ser l’encarregada de realitzar el càlcul real de totes les emissions derivades de les activitats que es van realitzar en la trobada de Sitges – trasllat dels directius a l’hotel, vols, energia consumida, residus generats…-, obtenint un resultat de 39 tones de CO₂ emeses que, posteriorment, van ser compensades.

En una era marcada per la descarbonització de l’economia i la conscienciació climàtica, la col·laboració entre empreses és imprescindible per aconseguir objectius comuns.

En aquest sentit, les grans empreses poden tenir el suport d’aquelles que tenen més experiència en aquestes àrees per tal de reforçar la seva RSC i els seus valors sostenibles de cara als consumidors. Al mateix temps, aquestes accions beneficien el medi ambient i poden contribuir a fomentar o impulsar l’economia circular, la reforestació o el reciclatge.

El win win és la clau d’aquesta nova era de la sostenibilitat.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat