L’escriptor nord-americà Jonathan Safran Foer publica un nou llibre en el qual reflexiona sobre la situació d’emergència climàtica actual i les solucions més idònies per a posar-li fi. “Podem salvar el món abans de sopar” entra de ple en el problema de la ramaderia industrial. Inclou dades esfereïdores sobre el consum i la producció de carn: Com que en el món hi ha més de 23.000 milions de gallines, que el metà que emeten les vaques reté la calor 86 vegades més que el mateix CO₂, o bé que estem ocupant el 59% de la Terra cultivable amb el pasturatge de bestiar, el 90% de carn que consumim prové de grans granges industrials…

Safran assenyala que hem de reduir el consum de carn a Europa i els EUA un 90% i consumir un 60% menys de lactis. Per això proposa una regla pràctica per a aconseguir-ho, “no menjar productes d’origen animal abans de l’hora de sopar”. Un petit sacrifici per a la societat, una gran ajuda en la lluita contra el canvi climàtic. Safran insisteix al llarg del llibre en l’ètica de la societat per a poder frenar la producció intensiva de carn i deixar el consumisme extrem i deslocalitzat.

Safran va publicar en 2009 un assaig de recerca sobre la indústria càrnia

Des que en 2009 l’escriptor va publicar “Eating animals”/ “Menjar animals” un assaig de recerca que examina i critica les pràctiques de la indústria càrnia, Safran segueix una alimentació vegetariana. Té molt clar que la manera més ràpida d’aconseguir una societat ZEO -zero emissions-, és deixar o limitar el consum de carn.

D’aquí a deu anys la meitat dels americans no seran vegetarians però potser la meitat dels menjars sí”

Jonathan Safran

Escriptor, Podem salvar el mòn abans de sopar

“D’aquí a deu anys la meitat dels americans no seran vegetarians però potser la meitat dels menjars sí que” explica Safran a La Vanguardia. “El canvi climàtic al final és una qüestió de recursos, i l’agricultura animal és la sagnia més important per als nostres recursos. Quan pensem en el canvi climàtic molta gent s’imagina dues xemeneies llançant fum a l’atmosfera i fins a cert punt és veritat, i hem de canviar com produïm, però hi ha un altre problema que és igual de cert, i que no resoldrem sense canviar les nostres granges” assegura el també escriptor del New York Times.

I és que segons l’últim informe de l’IPCC de l’ONU ja va anunciar que la fórmula per a combatre l’emergència climàtica era reduir el consum de carn i lluitar contra l’emergència climàtica. Els problemes vinculats al consum de carn, com la desertificació i la desforestació dels grans embornals de carboni, perpetuen la situació de canvi climàtic. La ramaderia és responsable d’almenys el 8% de les emissions GEI que provoquen el canvi climàtic.

L’informe de l’IPCC assegurava que només canviant la dieta progressivament es podrien estalviar fins a 8 giga tones de CO₂ anuals per a 2050. Canviar d’alimentació significa reduir un 23% les emissions GEI globals que generem anualment. Per a poder complir els objectius de l’Acord de París 2015 hem de replantejar la ramaderia i reduir el consum de carn.

Per això Jonathan Safran insisteix a tornar a l’agricultura i ramaderia tradicional. “Quan no érem tants milers de milions, era una bona manera de produir menjar, per als animals i per al medi ambient, però la ramaderia d’avui no és eficient sinó destructiva”. Safran defensa la necessitat de suprimir els subsidis que rep l’agricultura animal perquè “sigui més cara i benvolguda”.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat