El nombre de ciutadans que utilitzen aquest vehicle per desplaçar-se ha crescut considerablement. Fa uns anys el patinet elèctric era utilitzat sobretot per empreses turístiques com una forma de donar als visitants una visibilitat completa de la ciutat i poder desplaçar-se més ràpidament. En lactualitat el patinet elèctric ja sutilitza com a vehicle de mobilitat personal (VMP) substituint l’ús del cotxe o combinant-lo amb l’ús del transport públic.

La pionera regulació de vehicles de mobilitat personal ha incrementat l’ús de patinets elèctrics

Segons Xavier Oliva, director general de la botiga Urban Fun especialitzada en aquest tipus de Vehicles sha notat un increment bastant fort de vendes des que lAjuntament va començar a regular-los al maig de lany passat. Abans daixò existia un buit legal que ocasionava cert caos a les voreres i carrers de la ciutat. Gràcies a la reacció de lAjuntament de Barcelona- única ciutatdEspanyaamblegislació específica per a patinet elèctrics- un vehicle originàriament pensat per a un ús infantil sha posat de moda pel boca a boca, la gent que els compra els recomana, tels deixa provar i perds la porassegura Oliva. I és que la majoria dels seus clients són adults duns 30 anys que mentre es desplacen a la feina,seran més ZEO i contribuiran a la reducció de la petjada de carboni.

Lincrement daquesta inclinació pels patinets també té a veure amb la construcció de nous carrils bicis que connecten diverses zones empresarials o cèntriques de la ciutat. Daquesta manera, un ciutadà es pot recórrer la ciutat utilitzant exclusivament el carril bici. A més la nova normativa per part de lAjuntament, la Zona de Baixes Emissions de Barcelona,  que restringeix la circulació dels vehicles més contaminants ha facilitat el canvi del cotxe per vehicles més sostenibles.

L’ús del patinet elèctric és una iniciativa ZEO, ja que contribueix a la reducció de les emissions de CO2 que produeixen els automòbils

Aquesta nova tendència a la ciutat comtal constitueix un avanç pel moviment ZEO. A banda que els ciutadans guanyen temps vital en els seus desplaçaments diaris, contribueix a la reducció de les emissions de CO2 que produeixen els automòbils. Xavier Oliva, pronostica que a poc a poc el número de persones que utilitzen patinets o bicis elèctriques anirà creixent. La gent ja és conscient del canvi climàtic i de la contaminació que genera un automòbil però a més a més amb el patinet elèctricsón menys accidents, menys contaminació acústica i sobretot, menys emissions de carbonideclara el director.

Però, perquè el patinet elèctric?

Els patinets són més fàcils de conduir i també es poden plegar i transportar o guardar còmodament si utilitzem el metro o lautobús públic. Només cal un endoll convencional per carregar-los -acostumen a trigar entre 3 i 5 hores-. Aquestes característiques el converteixen en el vehicle perfecte per a l’ús quotidià del ciutadà. A més els diferents tipus de patinets elèctrics fan que els preus daquest vehicle puguin variar de 200 a 2.000i segons les distàncies que es vulguin recórrer, la velocitat pot oscil·lar de 25 a 35 km/h.

Amb l’ús del patinet elèctric t’estalvies despeses ocasionades per la tinença dautomòbil: impostos, assegurança, benzina o lloguer de pàrquing

Amb el cotxe o la moto has de pagar garatge, assegurança, el taller, impostos com la ITV o la benzina. A més també és més barat i còmode que utilitzar el transport públic. Amb el patinet elèctric gastes només 30 cèntims delectricitat perquè el vehicle pugui circular 100km. Per això Oliva assegura que en només un any, la inversió de comprar-se un patinet elèctric no només és rendible sinó que a la llarga generarà un estalvi en transport.

El sector empresarial també sha adonat que el patinet elèctric és rendible i sha sumat al moviment ZEO. Per això empreses com Geever entreguen les seves mercaderies amb patinets elèctrics. Lempresa de missatgeria ha aconseguit reduir en un 70% limpacte mediambiental de les seves entregues.

La resta de ciutats espanyoles seran ZEO en la mesura que es sumin a la moda dels patinets elèctrics

Tot i que aquest vehicle sestà convertint en lopció de mobilitat preferida pels ciutadans barcelonins, ladaptació daquest vehicle a la resta de ciutats no està sent tan fàcil. Hi ha moltes ciutats que no estan preparades per a adaptar a la circulació de forma normalitzada els patinets elèctrics o altres VMP. Per exemple a Madrid i Valencia sestudien noves regulacions, ja que els usuaris es queixen que hi ha escassos carrils bici o vies preparades per a aquest tipus de mobilitat; daquesta forma forcen als patinadors a circular per les voreres dificultant la circulació dels vianants.

Daltra banda ciutats com Sevilla sí que tenen un gran nombre de carrils bici, i tot i que no hi ha una cultura per l’ús de vehicles sostenibles tan arrelada,podrien acollir aquesta tendència de forma segura tant per patinadors com per a vianants.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat