Aquest diumenge, 17 voluntaris han recollit 125 quilos d’escombraries pels voltants de Sant Muç, a Rubí. En aquesta primera #netejaZEO s’han recopilat 41 quilos de plàstics, 11 quilos de vidre, 3,5 quilos de paper i 69 quilos de residus no classificables. En 1 hora i mitja els voluntaris van recollir tota classe de residus abandonats: Para-xocs, joguines, mobles, roba, aerosols i una gran quantitat d’envasos i plàstics, i ho van reciclar en els seus contenidors corresponents. Aquesta activitat s’emmarca dins de les accionsZEO –zero emissions- que promou la nostra plataforma.

Els voluntaris van visitar l’edifici sostenible i autosuficient Ressò

A més de contribuir a netejar els boscos i camins de Sant Muç d’escombraries, els voluntaris van visitar l‘edifici Ressò. Es tracta d’un projecte d’edificació bioclimàtica, sostenible i autosuficient, desenvolupat per estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. L’edifici Ressò va guanyar el Solar Decathlon Europe 2014 i ara funciona com un centre social i un punt de trobada per als veïns de Sant Muç.

Carmen Bodelon i Maria Morillo, dues arquitectes que van treballar el projecte, van explicar als voluntaris la necessitat de construir edificacions sota criteris de sostenibilitat ambiental i econòmica. Tenint en compte la situació del sector de l’edificació, és important treballar amb una arquitectura de baix consum o autosuficient, amb materials de nul impacte ambiental i aprofitant al màxim les característiques de l’entorn natural.

Recollir escombraries ajuda a frenar el canvi climàtic

Si bé existeixen moltes accions, com passar-se al cotxe elèctric o contractar energia renovable, que ajuden enormement a reduir emissions de CO₂ i frenar el canvi climàtic, recollir escombraries també és una acció necessària per al medi ambient.

Les escombraries abandonades en la naturalesa posen en risc la salut dels boscos, grans embornals de CO2. Un envàs abandonat o una burilla poden ocasionar un incendi i destruir ecosistemes naturals que ens ajuden a frenar el canvi climàtic. A més, aquests residus abandonats generen més Gasos d’Efecte d’hivernacle en degradar-se.

El reciclatge evita l’emissió de 500 tones de CO₂

És necessari tenir en compte el factor del reciclatge com una acció que contribueix a reduir emissions. Quan reciclem recuperem matèries primeres amb un cost de CO₂ molt menor que el que es generaria en produir-les de zero. I és que segons afirmaven experts del “Climate Reality Project Spain” el reciclatge a Espanya evita l’emissió d’unes 500 milions de tones de CO₂ a l’atmosfera.

La #netejaZEO rep suport d’Ecoembes

Aquesta acció organitzada per PlataformaZEO s’adhereix a la campanya “1m2 per la naturalesa” llançada pel projecte Allibera per a col·lectius ciutadans – impulsada per SEO-Bird Life i Ecoembes-. L’objectiu de 1m2 per la naturalesa és incitar a la població a netejar els boscos com a eina de prevenció i participació i alhora, recollir dades sobre la brossa als boscos (basuraleza).

La basuraleza, no només un problema estètic

La iniciativa impulsora de “1m2 per la naturalesa”, LIBERA, es centra a erradicar el problema de la brossa als boscos. “La basuraleza està lluny de ser un problema merament estètic o secundari” assegura Federico Garcia a la web de LIBERA. El responsable de l’Àrea social de SEO-Bird Life aclareix que “estem davant una catàstrofe ambiental que requereix acció de totes i tots […] La basuraleza pot acabar produint una degradació o destrucció d’hàbitat i pot ser una font de contaminació“.

Apunta't a la pròxima netejaZEO

FES-TE ZEO

Coneix les últimes Accions, Idees i Notícies ZEO

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat