CaixaBank ha compensat les emissions de CO2 derivades de les seves activitats (ús de combustibles, gasos de refrigeració, consum d’energia…) juntament amb el projecte Madre de Dios de Perú. Aquest projecte, entre altres qüestions, vol frenar la la desforestació amazònica, vol afavorir el desenvolupament econòmic dels agricultors del país i pretén facilitar els seus treballs. Per últim, també vol aconseguir acabar amb la tala indiscriminada d’arbres a la selva de l’Amazones.

La iniciativa Plan Carbón Neutral es va aprovar l’any 2016 amb l’objectiu d’assolir la compensació total d’emissions associades a la seva activitat, l’any 2018.

CaixaBank ha compensat un total de 20.239 tones de CO2

Com ells mateixos indiquen: «CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global. La organització mediambiental CDP ha inclòs la entitat, en l’any 2016 i per tercer any consecutiu, en l’índex Climate A List, una selecció de les empreses que han obtingut les millors valoracions en tot el món». Així mateix, el projecte aconsegueix protegir gairebé 500.000 hectàrees de plantacions de nous en una zona situada entre Brasil i Perú. Cal dir que si continuen així, podran aconseguir les expectatives i reduir els 2 milions de tones de CO2 cada any.

Entre les accions també veiem, per exemple, el Projecte Hidroelèctric Papallones. En aquesta ocasió van construir una central hidroelèctrica al Xile, gràcies a la qual es generen un total de 40 Gwh d’electricitat. A més, CaixaBank ha pres una sèrie de mesures a nivell intern per reduir les emissions de carboni, com per exemple promoure les reunions virtuals per evitar així els viatges innecessaris, la conscienciació dels empleats i, també, la utilització d’energies renovables a les seves instal·lacions.

«El 100% de la energia elèctrica que es consumeix en els Serveis Centrals de CaixaBank i el 98,62% de la que es consumeix en la totalitat dels edificis i la xarxa d’oficines de la entitat prové de fonts d’energia renovables, tal i com ho acredita la empresa subministradora Gas Natural Fenosa mitjançant un certificat de la Comissió Nacional d’energia», es pot llegir en la Declaració Ambiental de CaixaBank.

En definitiva, per garantir la transparència de la iniciativa, CaixaBank ha adquirit crèdits gràcies als projectes del mercat voluntari d’emissions aprovats pel Verified Carbon Standard.
Aquí es pot veure, més concretament, el Pla Ambiental de CaixaBank:

comprovar, hi ha empreses (en aquest cas CaixaBank) que recolzen la lluita per reduir les emissions de CO2 tan perjudicials per la nostra salut i per la del planeta. Però, és cert que seria molt més positiu i pràctic no emetre cap tipus d’emissió contaminant, en comptes de desplegar totes aquestes iniciatives de compensació. Sí és cert que sempre seran benvingudes aquestes idees, tot el que es faci per defensar i ajudar el medi ambient, serà recolzat per ZEO.

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat