Aquest dijous 2 de desembre a les 19 hores, Josep Mª Riba, el divulgador ambiental i fundador de la Plataforma ZEO va parlar sobre la situació actual del Planeta i el canvi climàtic al municipi d’El Prat de Llobregat.

Concretament, Josep Mª va dur a terme aquesta sessió de conscienciació climàtica al Centre Cívic Palmira Domènech, un punt de trobada cultural i social per a les persones que viuen a la ciutat. Es tracta d’una activitat organitzada pel Rotary Club d’El Prat, que ha tornat a confiar en Josep Mª Riba per dur a terme aquesta conferència.

I és que aquesta és la tercera conferència que l’organització Rotary Club encarrega a Riba, també president d’Sponsoring Maracanã, l’empresa impulsora de la Plataforma ZEO. Les primeres van tenir lloc al Prat i a Barcelona i, com aquesta vegada, se centraven a mostrar les amenaces i oportunitats generades pel canvi climàtic i en la necessitat de dur a terme un canvi de mentalitat.

Gràcies a la seva àmplia experiència al món del màrqueting i la comunicació, Josep Mª Riba és capaç de captar l’atenció de la societat a través d’aquestes presentacions i aconsegueix transmetre l’optimisme que encomana des de la Plataforma ZEO.

La seva formació com a enginyer industrial i el seu primerenc estudi i activisme a favor del canvi climàtic li han permès oferir un punt de vista molt valuós a l’hora de fer el discurs climàtic.

Vols planejar una conferència a la teva empresa o organització?

L’alcalde d’El Prat va valorar positivament la conferència de Riba

A aquesta conferència també hi va assistir l’actual alcalde del Prat, Lluís Mijoler Martínez, que, en finalitzar la presentació, va valorar molt positivament la realització d’aquest tipus d’iniciatives i va destacar l’important rol que tenen les ciutats en la transició ecològica. De fet, va aclarir que El Prat és un dels municipis als quals se li associa una petjada de carboni i una contaminació més gran, degut, entre d’altres factors, a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Canvi Climàtic: amenaça i oportunitat alhora. Encara és així?

La conferència “Canvi Climàtic: amenaça i oportunitat alhora. Encara és així?” tracta d’oferir una radiografia sobre aquesta qüestió que cada cop preocupa més els països i la comunitat internacional.

Especialment després de l’última COP26 celebrada a Glasgow, som conscients de la necessitat d’actuar immediatament per frenar l’emergència climàtica i mantenir per sota dels 1,5ºC l’escalfament global de la Terra.

En aquest sentit, al llarg de la seva conferència, Josep Mª Riba, utilitza les veus d’alguns líders polítics i mediàtics i d’experts en la matèria, per posar sobre avís els assistents de la gravetat de la situació a què ens enfrontem.

Antonio Gutérres, Harrison Ford, Greta Thunberg, Barack Obama o Johan Röckstrom són alguns d’aquests testimonis que asseguren que “No hi ha planeta B” i que hem de ser més ambiciosos amb els nostres objectius de descarbonització si no volem patir conseqüències devastadores per a la Terra.

Són els que diuen que ja està bé de tant blah, blah, blah i que és hora de passar a l’acció.

Josep Mª Riba també va oferir als assistents una breu reflexió sobre els èxits i fracassos d’aquesta COP26 i la importància de ser més ambiciosos de cara a la propera trobada. I és que, tal com vàrem informar fa un parell de setmanes, per a molts aquesta conferència internacional ha estat una trobada de “Molt soroll per no res”.

Tanmateix, després d’aquest gerro d’aigua freda de realitat climàtica, Josep Maria Riba va mostrar les solucions que tenim al nostre abast per posar fi a l’emergència climàtica. “El nostre objectiu és molt clar: hem de ser ZEO, Zero Emissions Objective”. En aquest sentit, “ser ZEO vol dir actuar per reduir emissions i frenar el canvi climàtic” aclareix Riba.

“És important mantenir cert optimisme i esperança, perquè si tots ens impliquem i complim amb els ODS i els objectius de descarbonització, aconseguirem construir de mica en mica una societat ZEO” va concloure el divulgador ambiental.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat