D’on ve el material amb el qual es fabriquen els nostres dispositius electrònics com mòbils, tauletes o ordinadors? Com podem reduir la petjada de carboni del sector de l’automòbil i l’electrònica? I fins i tot, és possible utilitzar la tecnologia mòbil per a ajudar al compliment de l’Acord París 2015?

Aquesta setmana s’està celebrant a Barcelona la mobile Week Barcelona, un esdeveniment que altres anys se celebrava durant el Mobile World Congress, però que enguany s’ha avançat una setmana agafant més protagonisme i visibilitat gràcies a dos nous enfocaments: la inclusió dels col·lectius en risc d’exclusió social i la sostenibilidad.

 S’han organitzat més de 150 activitats durant aquesta setmana tecnològica. Algunes d’elles centrades a obrir debat sobre la mobilitat sostenible. Davant de l’actual situació d‘Emergència Climàtica, declarada primer pel Govern Català i fa poc pel Govern espanyol, la MWB està plantejant l’evolució dels mitjans de transport i les soluciones de mobilitat ZEO per a aconseguir l’electrificació del transport.

El canvi climàtic ha tingut més protagonisme en aquesta edició del Mobile week Barcelona

És necessari recordar que després de la COP25, la majoria de països de la Unió Europea ja han adoptat el compromís d’aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050. Entre les acciones més rellevants per a aconseguir-ho, es troben l’abandonament dels combustibles fòssils, un canvi el model de consum actual i la cultura d'”un sol ús” i la transformació del sector de l’automòbil globalment amb tota la inversió estructural que comporta (recerca, construcció d’electrolineres, més subvenciones i ajudes…). 

La qüestió climàtica ha tingut més protagonisme en aquesta edició del Mobile week Barcelona, per això aquests dies s’ha notat com la qüestió climàtica ha tingut presència en tots els debatis sobre comunitats digitals, xarxes socials, tecnologia robòtica… Alguns tallers i conferències han estat enfocades directament a generar aquest canvi ZEO en els ciutadans del carrer. Com a por exemple els tallers “Em compro un cotxe elèctric?” o “Com moure’t cuidant el planeta”.

 Els aproximadament 2.500 assistents que acollirà la Mobile Week Barcelona estan més conscienciats que mai de la necessitat d’introduir l’acció climàtica en totes les àrees de la seva vida. L’objectiu: Aconseguir reduir les emissions de CO₂ i així poder fer front al canvi climàtic. El primer pas: Aspirar a una mobilitat i una tecnologia ZEO.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat