Diumenge 27 de gener de 10:30h a 13:00h –la data s’ha canviat per problemes amb pluges-, PlataformaZEO organitza una neteja de boscos a Rubí, a la zona d’urbanitzacions de Sant Muç. Aquesta acció s’emmarca dins de la campanya “1m2 per la naturalesa” del projecte Libera per a col·lectius ciutadans. L’objectiu d’aquesta campanya és incitar a la població a netejar els boscos i aconseguir dades sobre la brossa trobada.
Com participo?
Només has d’omplir el següent formulari que et mostrem a continuació: Inscripció #netejaZEO. Qualsevol dubte ens pots escriure un mail a zeroemissionsobjective@gmail.com.
Com puc arribar fins al punt de trobada?
La #netejaZEO té com a punt de trobada l’edifici Ressò de Rubí. Per arribar al punt de trobada només han de dirigir-se a l’adreça Av. Can Tapís, 197, 08191 Rubí. Si no disposen de vehicle ho han d’indicar en el formulari i ens posarem en contacte amb vostès per recollir-los en alguna d’aquestes dues estacions de FGC:
– Bellaterra
– Rubí
*Han d’estar en l’estació de FGC a les 10.00h.
El punt de trobada és un Edifici Social dissenyat per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) i de la UPC, que compta amb criteris d’autosuficiencia energètica i sostenibilitat.
El recorregut de la netejaZEO
Per aquesta #netejaZEO caminarem durant 1h/1:30h pels camins i carrers de Sant Muç recollint la brossa que trobem als voltants. Els diferents punts del recorregut són de fàcil accés i suposen molt poca dificultat a nivell aeròbic. A l’activitat poden assistir perfectament nens de més de 6 anys.
Quin es el pla?
- Primer farem una breu presentació i visita guiada en l’edifici Ressò, un dels seus impulsors ens explicarà la importància de l’eficiència i l’autosuficiència energètica i la seva relació amb l’Edifici Ressò.
- Posteriorment iniciarem una ruta pels camins de Sant Muç (1h) i en acabar, pesarem, classificarem i reciclarem els residus trobats.
- Finalment gaudirem d’un pica-pica sostenible en el punt de trobada: El edifici Ressò.
Classificació de residus
Utilitzarem la següent aplicació: E-LITTER per introduir dades sobre el pes i el tipus d’escombraries recollides. Aquestes dades són fonamentals per generar coneixement científic sobre el problema de la brossa i de com solucionar-ho.
Què haig de portar?
Calçat còmode i ganes de netejar el bosc. En arribar al punt de trobada us facilitarem guants, bosses i mocadors perquè pugueu realitzar correctament la recollida d’escombraries.

PlataformaZEO compta amb la col·laboració de periodistes i experts ambientals que treballen cada dia per ajudar-vos a estar més informats del canvi climàtic i l’escalfament global.