L’últim informe de Raisin DS revela que el canvi climàtic té un cost extra de 2.000 milions d’euros l’any pels espanyols.

Sembla que l’escalfament global causat per l’home no només afecta la societat a través dels fenòmens climàtics extrems, les migracions climàtiques o l’escassetat alimentària i hídrica, sinó també a les butxaques del contribuent.

Aquest import, 2.000 milions d’euros, fa referència a l’augment anual de la factura elèctrica que patim a causa del consum de l’aire condicionat a l’estiu.

I és que, actualment, els estius són un mes més llargs que fa quaranta anys. Això comporta un increment mitjà de la factura elèctrica de gairebé 100per habitatge i de 250 €, en el cas que aquest disposi d’aire condicionat.

A Espanya, l’estiu s’està allargant uns nou dies de mitjana cada deu anys. Això significa que l’època estival actual s’estén durant trenta-cinc dies més que fa quaranta anys.

A més, a causa del canvi climàtic, la temperatura mitjana a l’estiu no ha parat d’augmentar any rere any. En conseqüència, la demanda d’aparells d’aire condicionat augmenta i amb això les emissions de CO₂ associades -en el cas que el subministrament elèctric no sigui renovable-.

Paral·lelament, tal com apunta l’informe, també augmenta el preu de la nostra factura de la llum.

L’augment de la temperatura mitjana a l’estiu incrementa la despesa elèctrica de les llars

El nou estudi de Raisin España determina quina és la despesa addicional que suposa per als espanyols aquest increment de les temperatures i dels dies d’estiu extra.

Si tenim en compte el preu mitjà del kWh (0,1638 €/hora) a Espanya, i el consum mitjà d’un aparell d’aire condicionat (2 kWh), una llar espanyola es gasta, de mitjana, uns 2,60 € al dia, suposant que s’usi al voltant d’unes 8 hores diàries.

Aquestes cinc setmanes addicionals de consum elèctric augmenten la factura en 91,7 € tan sols en climatització durant els mesos més càlids, la qual cosa suma un total de gairebé 250€ l’any només en aire condicionat.

Aquests 91,7 € per llar sumen gairebé 2.000 milions d’euros si considerem la totalitat de llars espanyoles. Però, a més, si tenim en compte la tendència ascendent que s’ha experimentat en els últims anys respecte als dies d’estiu (nou dies de mitjana per dècada), aquesta xifra continuarà augmentant.

Per al 2050, la factura de la llum podria augmentar 320€ l’any

Per al 2050 aconseguiríem una altra pujada de 70,74 €, i tot això sense tenir en compte la inflació de la factura elèctrica, que el dimecres 11 d’agost va aconseguir el seu tercer rècord històric. Si es manté el mateix consum elèctric i l’escalfament global de la Terra, estaríem parlant d’un augment anual de la factura de 320 €.

Segons Mònica Pina Alzugaray, country manager de Raisin España, “A aquest increment en la demanda elèctrica també s’hi suma l’augment del preu de la factura en els últims anys, la qual cosa resulta una despesa addicional anual que està afectant cada vegada més els estalvis dels espanyols”.

“L’any 2020 el sou mitjà a Espanya era de 26.934, mentre que l’any anterior va ser de 27.537 €, cosa que significa que, encara que el consum augmenti, no ho fan els ingressos, assegura Alzugaray.

Quina metodologia segueix l’estudi?

Per a la realització d’aquest estudi, Raisin DS ha analitzat quant gasten els espanyols en aire condicionat a causa del canvi climàtic. Ho ha fet calculant el cost de l’electricitat i la despesa mitjana d’aquest electrodomèstic.

  • Preu del kWh: 0,1638 € (Dades basades en el juny 2021 recollint una mitjana de les tres tarifes vigents: tarifa, vall i pla).
    • Despesa mitjana d’un aparell d’aire condicionat = 2 KWh
    • Tenint en compte els factors anteriors, podem deduir el cost del kWh d’un aparell d’aire condicionat (0,327 €) i el total al dia amb 8 hores d’ús (2,616 €).
    • Considerant que l’estiu ha incrementat trenta-cinc dies, podem deduir quants diners addicionals està suposant el canvi climàtic a la llar mig espanyola (91.7 € euros).

Aquest informe demostra la importància de migrar a una societat ZEO i apostar per la innovació tecnològica en els aparells d’aire condicionat. Hem de tenir en compte que, actualment, ja és possible reduir emissions i, alhora, rebaixar la nostra factura de la llum sense prescindir de l’aire condicionat.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat