Davant la situació tan insostenible que estem vivint avui en dia, Aigües de Barcelona, de manera molt ZEO, ha organitzat l’experiència “The Zone of Hope” (TZOH), un espai de realitat virtual que permet experimentar en primera persona els efectes del canvi climàtic. Es podrà visitar fins el 20 de gener del 2019 al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Aquesta iniciativa compta amb tecnologia de realitat virtual immersiva extrema i és única a Europa. Així, pot mostrar a les persones de manera totalment realista què passarà quan l’excés d’emissions de CO2 a l’atmosfera hagi canviat la nostra vida tal i com la coneixem actualment.

L’experiència es viu a través de la figura de la Violeta, una nena que neix l’any 2018 i acompanya els visitants als anys 2038, 2068 i 2093. L’usuari viu una experiència multisensorial: es mareja, sent fred, calor…

Les ulleres de realitat virtual traslladen els visitants a una Barcelona del futur totalment irreconeixible: carrers inundats, temperatures extremes, tempestes i pluges torrencials, ciutadans vestits amb roba especial protectora…

Al final del viatge, es projecten declaracions de vàries personalitats d’arreu del món que encoratgen el planeta a seguir lluitant, ja que «mai és massa tard». A més, es proposen petites accions quotidianes que es poden fer cada dia per contribuir en la lluita per parar el canvi climàtic. Tots els estímuls i missatges que rep l’usuari al llarg de tota l’experiència fan que s’adoni de la importància de tenir un comportament sostenible.

Tothom que visita «The Zone of Hope» surt conscienciat i convençut que cal canviar la mentalitat i començar a lluitar pel nostre planeta abans que no sigui massa tard

Aigües de Barcelona ha fet realitat aquest projecte amb una doble intenció: sensibilitzar la societat i, així, intentar reduir l’impacte. Des dels seus inicis, aquesta empresa ha mostrat el seu compromís amb el medi ambient, convertint-se en un referent en la sostenibilitat i la reducció del consum d’aigua al nostre territori.

The Zone of Hope és, en definitiva, una experiència molt ZEO, recomanable i enriquidora que alerta als usuaris sobre què els espera a ells i a les seves futures generacions si no s’actua en conseqüència amb el medi ambient. Iniciatives com aquesta són necessàries perquè les persones no ens adonem de la realitat, moltes vegades, fins que no ho vivim en primera persona.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat