Coca-Cola European Partners torna a sumar-se al carro de les companyies sostenibles amb la producció ZEO (zero emissions) de clips porta-dorsals de plàstic 100% reciclatge. Aquest any, els porta-dorsals s’han fabricat amb el plàstic PET reciclatge de les ampolles de Powerade recollides en la Marató BCN i Mitja Marató BCN de l’any passat. Es tracta d’una idea i producció duta a terme per l’empresa Sponsoring Maracana, que col·labora fa anys amb la marca.

Substituir els tradicionals imperdibles per porta-dorsals de plàstic reciclat, és una petita acció ZEO que contribueix a tenir cura del medi ambient. Els primers passos cap a la descarbonització comencen amb petites accions que podem realitzar en la nostra vida quotidiana. Està demostrat que, amb el reciclatge, la reutilització i la reducció de residus, reduïm emissions de CO2 i ajudem a frenar el canvi climàtic.

Els clips-portadorsales es repartiran a l’estand de Powerade la fira Expo Esports

Els Clips-portadorsales es repartiran a l’estand de Powerade de la fira prèvia a la Marató BCN 2019, la Fira Expo Sports, que tindrà lloc en el recinte de la Fira a Plaça Espanya. Allà Powerade té preparat un estand per a explicar als corredors i assistents de la fira com s’ha realitzat el procés de recollida d’ampolles, el transport i el tractament fins que s’han convertit en Clips Porta-Dorsals.

Producció ZEO: Compensació de la petjada de carboni

Aquesta iniciativa compta amb el segell “ZEO production”, ja que, durant tot el procés, s’han intentat generar el menor nombre d’emissions de CO₂ possibles. Així i tot, en la producció d’aquests pioners porta-dorsals hi ha hagut una quantitat inevitable d’emissions. És per això que amb l’ajuda de PlataformaZEO i CeroCO2, s‘ha fet un càlcul d’aquesta petjada de carboni que es compensarà mitjançant una donació econòmica a un projecte ambiental.

La producció de clips porta-dorsals i la participació en la Marató BCN 2019, segueixen molt de prop la iniciativa d’Esdeveniments amb bon ambient que promou Coca-Cola European Partners. Són esdeveniments en els quals s’han pres precaucions per a minimitzar al màxim l’impacte negatiu ambiental d’aquests. Un exemple d’aquests esdeveniments amb bon ambient va ser la carrera Jean Bouin de Barcelona 2017.

 

“Són més cómodes que els imperdibles, no cauen i no m’irriten la pell”

Els imperdibles s’han repartit durant la Fira Expo Sports als corredors de la Marató de diumenge. L’Arnau, un dels corredors que va aconseguir fer la marató en menys de 4 hores, assegura “que són més còmodes que els imperdibles, no cauen i no m’irriten la pell”. És el primer cop que l’Arnau un runner veterà, fa servir aquest nou sistema ZEO per subjectar el dorsal: “És una idea fantàstica, a més he vist bastanta gent que els portava”.

Els assistents de la fira podran aportar la seva energia per la causa

Per a fer una major aportació a aquest projecte de conservació de Mare de Déu, també es convidarà a tots els visitants de l’estand de Powerade, en la Fira Expo Sport, a què aportin la seva energia per la causa en la cinta de córrer disponible allà mateix. Per cada quilòmetre recorregut en la cinta de córrer es realitzarà una compensació econòmica equivalent a 1kg de CO2. Per posar un exemple, si durant els dos dies de Fira s’aconsegueixen acumular, 200 km en la cinta, CCEP farà una aportació addicional de l’equivalent econòmic a 200 Kg de CO2.

Esdeveniments amb bon ambient: El compromís ambiental de Coca-Cola

En aquesta ocasió, s’ha triat el projecte de protecció enfront de la desforestació il·legal de la Serra de Mare de Déu al Perú . Es tracta d’una zona de la selva amazònica molt important en termes de conservació de la biodiversitat, ja que és l’hàbitat de quatre espècies d’arbres en perill d’extinció i onze espècies animals.

Coca-Cola European Partners va facilitar contenidors de recollida perquè els 13.000 assistents dipositessin 5.000 envasos. El resultat va ser una altra producció ZEO –zero emissions-, de la mà de Sponsoring Maracana, que es va encarregar de convertir les llaunes recollides en porta-llapis d’alumini 100% reciclatge de Coca-Cola.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat