Després del nostre article sobre L’HIDRÒGEN VERD, EL COMBUSTIBLE ZERO EMISSIONS, volem ampliar el nostre coneixement d’un vector energètic cridat a ser un dels actors més importants en la descarbonització que la Unió Europea ha previst per al 2050.

Vegem les qualitats de l’hidrogen:

  • ABUNDÀNCIA. L’hidrogen està present en un 75% de l’univers, però no existeix per si sol, està combinat amb altres elements com l’oxigen (H2O), o el carboni (CH4). Per tant s’ha de produir. És un vector energètic perquè és capaç d’emmagatzemar energia.
  • EFICIÈNCIA. Un kilogram d’hidrogen pot alliberar més energia que un kilogram de qualsevol altre combustible. Gairebé el triple que la benzina o el gas natural.
  • NETEDAT: per alliberar l’energia l’hidrogen no emet CO2, només vapor d’aigua.
  • ALTA DENSITAT ENERGÈTICA: aquest és un avantatge, però també un obstacle ja que ocupa molt volum. Hi ha diferents formes d’emmagatzematge, gas comprimit, hidrogen líquid, estructures de carboni, etc.
  • FACILITAT D’EMMAGATZEMATGE I TRANSPORT: un dels principals avantatges de l’hidrogen com a vector energètic és el seu ús com a magatzem d’energia. Des del punt de vista ZEO, aquesta qualitat el dota d’un gran potencial, ja que permet produir hidrogen zero emissions quan hi ha excedent d’energies renovables i emmagatzemar-lo per al seu ús quan les fonts d’energies renovables no estiguin disponibles.
  • PROXIMITAT DE LA PRODUCCIÓ AL PUNT D’ÚS: L’hidrogen es pot produir localment, ja sigui en grans instal·lacions centrals o bé en petites unitats prop del punt on s’utilitzarà. Això permet que, fins i tot en zones allunyades es pugui produir aquesta font d’energia.
  • APLICACIONS ZEO: La principal aplicació zero emissions de l’hidrogen és la de combustible per al transport i la generació d’energia mitjançant piles de combustible.

Sabíes que…?

Apostem per l’hidrogen verd, és el combustible del futur. Avions, vaixells, camions, autobusos i cotxes podran ser ZEO.

També l’alimentació es beneficiarà del H2 verd, perquè els adobs es produiran amb amoníac verd obtingut mitjançant aquest vector energètic.

Per tal de produir-lo es poden emprar diferents fons d’energia i diferents sistemes:

Tipus d’hidrogen:

L’hidrogen s’ha classificat en tres colors basant-se en com s’ha generat i, per tant, en quantes emissions ha provocat aquesta producció:

  • Hidrogen gris és el que s’ha generat a partir de la reformació de gas natural. Actualment és el més abundant i el més econòmic. Però el cost s’incrementarà degut als drets d’emissions de CO Per produir una tona d’H2 gris s’emeten de 9 a 12 tones de CO2.
  • Hidrogen blau és el que s’ha generat com el gris, però capturant i emmagatzemant el CO2 resultant de la reformació. És més car que el gris, però es van igualant. L’hidrogen blau és una aposta important fins al 2030 per part dels països amb una llarga trajectòria en la producció de gas natural.
  • Hidrogen verd és el que s’obté mitjançant l’electròlisi de l’aigua emprant energies renovables o reformació de biogàs. És el més car, però per al 2030 es preveu un abaratiment d’un 60% degut a la baixada de preu dels electrolitzadors i de l’energia renovable.

Produir-lo a partir del biogàs permetria aprofitar els residus de la ramaderia- purins- i de l’agricultura, així com els dels fangs de les depuradores d’aigües residuals i els de la fracció orgànica dels residus domèstics. Es podrien resoldre dos problemes alhora, la reducció de les emissions i la gestió sostenible dels residus.

A més a més, generar hidrogen verd a partir de biogàs i no a partir d’energia solar o eòlica comporta no haver d’importar plaques fotovoltaiques ni aerogeneradors.

Com podem comprovar el magnífic futur que s’augura per a l’hidrogen verd està ben fonamentat. No falta gaire temps perquè aquesta imatge sigui generalitzada.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat