Aquest estiu la Unió Europea obligarà a tots els edificis d’habitatges i d’oficines, de nova construcció, a tenir un consum energètic gairebé nul per a l’any 2020. En dos anys, les cases particulars i oficines hauràn de tenir una gran eficiència energètica i per tant seran totalment ZEO.

Els pisos particulars i oficines són responsables d’un 40% del consum d’energia a Espanya

Aquesta directiva europea, 31/2010, obliga al món de la construcció a treballar en noves idees d’innovació per a un canvi en l’àmbit de l’habitatge. I és que els pisos particulars i les oficines són responsables d’un 40% del consum total d’energia del nostre país. És necessari un canvi energètic amb la finalitat d’arribar a un món totalment ZEO.

El sector de la construcció és clau en la lluita contra el canvi climàtic

El veritable problema es troba en els pisos ja existents. Al territori espanyol hi ha vint-i-cinc milions d’habitatges ja construïts i, amb l’objectiu de fer-les sostenibles, s’haurien de dur a terme diverses obres i rehabilitacions pels quals ni els òrgans governamentals ni les comunitats de veïns estan preparades. La majoria de la població encara no és conscient que en realitat la rehabilitació del seu pis no és una despesa, sinó una inversió. En un primer moment el pagament inicial de capital pot ser elevat, però amb el pas del temps es veuen els resultats en el consum diari energètic. A més, es respecta el planeta i es lluita contra el canvi climàtic.

Com convertir la teva casa en un espai eco-friendly?

Com convertir la teva llar en una vivenda sostenible?

Si vols convertir la teva casa en un lloc 100% sostenible, no seran necessaris grans canvis. Existeixen algunes remodelacions econòmicament aptes i no gaire complicades a escala logística per no malbaratar energia.

Consum d’energia solar: Aquest tema és clau per aconseguir un habitatge ecofriendly. És important bandejar les energies contaminants i apostar pels recursos que facilita la naturalesa. Encara que la política espanyola no treballa prou en aquest àmbit, aprofitar l’energia solar per poder viure sense contaminar seria la clau per aconseguir una casa sostenible.

Aïllament: A Espanya es calcula que hi ha uns 13 milions d’habitatges sense cap tipus d’aïllament. Aquestes es podrien reformar amb la finalitat d’estalviar fins a un 90% de l’energia que consumim. Amb la instal·lació de parets gruixudes, finestres de doble vidre, plàstics reciclats o aïllaments naturals es conserva millor la calor i no és necessari utilitzar aparells elèctrics poc sostenibles.

L'aïllament tèrmic és una forma d'afavorir el baix consum de les vivendes

Espais oberts: Els espais oberts permeten que l’energia flueixi entre habitacions. Si existeix un espai diàfan, l’aire, la llum i la calor circularan lliurement i no s’haurà d’utilitzar tanta energia. Per tant, s’aconseguirà una casa més sostenible

La Unió Europea fa un pas endavant cap al món ZEO, gràcies a la potent directriu que determina que els edificis que es construeixin de cara al 2020 hauran de ser 100% sostenibles. Les remodelacions dels pisos han de veure’s com una inversió i un gran estalvi en el futur, no com una despesa.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat