Segons un informe de l’Institut de Recerca de Capgemini el 78% dels consumidors està canviant les seves preferències de compra i segueix criteris de responsabilitat social, inclusivitat o impacte ambiental. L’estudi assenyala fet que la crisi sanitària de la COVID-19 ha incrementat el nivell de conscienciació de la societat. En l’actualitat un 53% dels consumidors han canviat a marques menys conegudes, però que són més sostenibles.

La societat demana que les empreses siguin ZEO i contribueixin a fer front al canvi climàtic. I és que, segons l’informe de Carbon Disclosure Project, les empreses són responsables de més del 71% de les emissions globals de GEH des de 1988. Per aquest motiu, ara més que mai, la RSC (Responsabilitat Social Corporativa) ha de tenir un enfoc ZEO –zero emissions.

Aquesta tendència de compra pot ser un poderós motor perquè les marques comencin a reduir el seu impacte ambiental si volen ser competitives en un futur. Utilitzar matèries primeres de baix impacte o reciclades, energia renovable per la seva producció, automòbils elèctrics per al transport de mercaderies, envasos biodegradables, etc.

Les empreses ZEO seran més competitives en el futur

Qualsevol acció o mesura dirigida a reduir les emissions o el nivell de residus generats per l’activitat empresarial, serà àmpliament valorada per la comunitat. En aquest sentit, una de les accions que pot desenvolupar una companyia és l’establiment d’un Pla d’Economia Circular.

Reduir, Reciclar i Reutilitzar són accions que, a més d’ajudar les marques a reduir la seva petjada de carboni, permeten a les empreses reduir costos. Per això, la raó de ser d’Ekomodo és la creació de productes reciclats a partir d’ampolles de plàstic reciclat.

Aquesta marca impulsada per l’empresa guipuscoana Eko-Rec, va néixer amb l’objectiu de donar valor als productes fabricats amb materials reciclats i promoure l’economia circular entre els consumidors. Un grup de joves va decidir crear Ekomodo, com una marca de referència en eco-disseny i sostenibilitat i responsabilitat social, pel fet que la fabricació dels productes la duen a terme persones en risc d’exclusió social.

Eko-Rec, l’empresa matriu d’Ekomodo, és l’única empresa d’Europa que recicla plàstic PET (5 milions d’ampolles al dia) i, en les seves mateixes instal·lacions, transforma el material resultant en dos nous productes industrials. D’una banda, obté làmina de PET reciclada i reciclable, per al sector de l’envàs i l’embalatge d’alimentació, i, d’altra banda, produeix fibra de polièster, també reciclada i reciclable, per al sector tèxtil.

Ekomodo: Crea un món millor amb estil

 

Sota el lema “Crea un món millor amb estil” proposen una moderna gamma de productes d’ús quotidià com motxilles, fundes de portàtil, bosses de roba reutilitzables o estotjos. Fabriquen els productes a partir d’ampolles de plàstic reciclat: trituren les ampolles, fonen les escames obtingudes durant aquest procés i les converteixen en fibra de polièster.

Des de la seva fundació a principis del 2018, Ekomodo ha rebut el reconeixement d’institucions públiques i mediambientals per la seva contribució al consum circular. Aquest 2020 ha estat guardonada en els Premis Europeus de Medi Ambient i reconeguda pels Go!ODS 2020, que brinden reconeixement a projectes innovadors que contribueixen als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Si vols guanyar un lot de productes zerowaste de la marca Ekomodo, participa al ChallengeZEO de PlataformaZEO, explicant quines accions duus a terme per reutilitzar en la teva vida diària: https://www.instagram.com/p/ch7staknxfh/.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat