L’Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha confirmat que l’any 2017 s’adhereix en segona posició a la llista dels anys més càlids i secs registrats des de l’any 1880, quan es va començar a fer el seguiment.

La temperatura ha incrementat fins a 0.5 graus de mitjana anual respecte la mitjana climàtica de referència, sobretot en els mesos de febrer, juny, agost i octubre. Concretament, les zones del litoral de Catalunya s’han situat per sobre dels 17 graus.

El secretari general de la OMM, Petteri Taalas, ha explicat que disset dels divuit anys més càlids registrats pertanyen al segle XXI. El 2015, el 2016 i el 2017 han estat els tres anys que han presentat temperatures més elevades.

Els experts destaquen i posen el punt de mira en l’elevat nivell d’escalfament. En relació a aquest tema, Taalas també ha afegit que «l’escalfament de l’Àrtic d’aquests darrers anys tindrà una gran influència en les temperatures d’arreu del món i els oceans».

El 2017 segueix registrant menys pluges del que és habitual

A part d’un any càlid, el 2017 també ha estat un any molt sec. Seguint en la línia dels 17 anys amb temperatures tan elevades, tots del segle XXI, cal destacar que en només quatre ocasions s’han registrat pluges dins dels paràmetres normals.

D’aquesta manera, el 2017 també es caracteritza per haver registrat pluges escasses i dades mínimes, especialment entre els mesos d’abril i desembre.

Malauradament, aquesta tendència d’escalfament i augment de les temperatures sembla ser que seguirà manifestant-se cada vegada més a causa del canvi climàtic, especialment per la concentració atmosfèrica de gasos d’efecte hivernacle, com a conseqüència del consum de combustibles fòssils.

Actualment la principal preocupació dels experts es centra en analitzar les males perspectives de futur i en intentar reduir les emissions, per així, aconseguir minimitzar l’impacte.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat