Davant la insostenible situació actual que viu dia rere dia el nostre planeta, els experts de la ONU estan preparant un informe per avaluar quines accions podrien mitigar l’escalfament provocat pel canvi climàtic i aconseguir trobar solucions.

El Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) veu clarament que l’única sortida són les retallades i els canvis radicals de les emissions de gasos. Així ho demostren a l’esborrany que s’ha filtrat. Per tant, la ONU el que vol fer és dura a terme accions de conscienciació i proposar alternatives que ajudin a reduir notablement les emissions de CO2 i altres gasos.

El portal Climate Home News ha filtrat algunes de les qüestions que la ONU ha tractat a l’informe:

Ràpid i imparable augment de la temperatura: La temperatura està incrementant-se fins a 0’17 graus per dècada, tenint en compte que al llarg dels últims 50 anys s’ha experimentat un augment continu. Per tant, això provocarà onades de calor i greus sequeres

L’estudi ha arribat a la conclusió que s’arribarà a experimentar una crescuda de fins a 1’5 graus per sobre dels nivells preindustrials. Així, un dels objectius de l’informe es centraria en intentar reduir aquest augment descontrolat de les temperatures.

Les dades anteriors que alerten sobre la pujada de temperatures, està molt relacionada amb amb la pujada del nivell del mar. Sobretot les zones més perjudicades serien les de l’Àrtic; segons aquest informe si puja la temperatura 1,5º de mitjana, l’oceà Àrtic arribaria a desgelar-se

 

Impacte humà: Les poblacions i zones del món més vulnerables, entre les quals hi ha les zones agrícoles, patiran severament l’escalfament. Una de les conseqüències més destacades serà, per exemple, l’ augment de l’índex de pobresa. La reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle és un factor clau per a combatre-ho.

 

Impactes en la biodiversitat dels oceans, per exemple, els coralls. Cal dir que les temperatures tan elevades han emblanquit els esculls coral·lins. Així mateix, en molts oceans ha hagut una alta taxa de mortalitat respecte a aquests animals marins.

 

Fets com el narrat anteriorment, el gran nombre de corals morts, desencadenaria en altres problemes. Cal dir que repercuteix negativament en les cadenes alimentàries marines, els ecosistemes i la pesca.

 

Des de ZEO volem dir que és molt important que ens governamentals tan importants com la ONU parlin clar sobre el canvi climàtic, la contaminació, l’escalfament global i la repercussió tremendament negativa sobre els éssers humans i la Terra, en general.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat