Durant la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic de París es va acordar que, a partir del 2020, s’establirien mesures per tal de reduir les emissions de GEI (Gasos d’Efecte Hivernacle). Ara, gràcies a l’impuls de les electrolineres, sembla que estem més a prop de poder reduir dràsticament les emissions contaminants que produeixen els vehicles que circulen dia a dia per les carreteres de l’estat.

I és que el Ministeri de Transport ha acordat impulsar un pla per a engegar una xarxa de càrrega elèctrica destinada als cotxes elèctrics al llarg de les carreteres espanyoles. En una conferència de premsa, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha explicat que «aquesta mesura té com a finalitat promoure el desplegament d’operadors privats d’una xarxa per a la càrrega de vehicles elèctrics». Tot i això, el polític no ha acabat aclarit encara si aquesta nova mesura declararà, tal com vol el sector de l’automoció, que les instal·lacions destinades a la recàrrega de vehicles són d’utilitat pública.

Una legislació similar a la de les gasolineres tradicionals

 Símbols carrega cotxe elèctric

El principal objectiu d’aquesta nova mesura és el d’equiparar la legislació de les electrolineres amb la de les gasolineres tradicionals, que estan presents al llarg de les carreteres del país. Així, es pot incentivar la inversió privada perquè hi hagin més operadors que es decideixin a instal·lar aquest tipus d’estacions, que afavoririen l’ús del vehicle elèctric.

Així doncs, es modificarà l’ordre ministerial d’accessos a la xarxa de carreteres i s’incorporarà un text legal per tal que, com fan les gasolineres convencionals, es puguin incorporar a les diferents vies les electrolineres. Aquesta és una de les grans apostes del govern presidit per Pedro Sánchez per impulsar una mobilitat sostenible que ha de veure’s reflectida en el primer esborrany d’estratègia de mobilitat.

El més important és que aquestes polítiques es veuen englobades en un pla global que ja es va dictaminar als Acords de París, on es proposava com a objectiu d’aquesta nova dècada reduir dràsticament les emissions contaminants i nocives tant per a les persones com per al medi ambient. Amb la proposta del Ministeri de Transport, que vol que les electrolineres formin part de la vida quotidiana dels ciutadans espanyols, el govern s’apropa una mica més a les idees aprovades en una conferència que plantejava els reptes dels anys que estan per venir.

Una mesura ZEO a favor del canvi

Mesures com la que està a punt de posar en marxa el govern espanyol, es converteixen en accions idees ZEO que faciliten que els consumidors optin per vehicles sostenibles en lloc dels tradicionals. Així, es busca que transport diari la mobilitat interurbana al llarg de l’estat no produeixi tanta contaminació i que les emissions causades pels vehicles es redueixin dràsticament, doncs la mobilitat es veurà facilitada per als vehicles elèctrics sostenibles.

Carregant cotxe elèctric

Actualment, encara són moltes les dificultats que es troben els usuaris per a poder circular de forma normal amb vehicles impulsats per energia elèctrica, i és per això que és necessari que s’impulsin aquesta mena de plans. Així, es poden reduir les emissions i es fa un pas endavant per aconseguir un país ZEO a l’any 2050, on el transport tant de mercaderies com de persones no sigui tan perjudicial per al medi ambient.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat