El dilluns molts van parlar de la protesta d’un grup de persones nues enfront de la Cambra dels Comuns anglesa. Pocs van matisar que la protesta anava més enllà de la problemàtica del Brexit que viu el país: la protesta era contra el canvi climàtic. Uns 6 dels 12 ecologistes seminus van ser arrestats i traslladats a l’estació de Policia mentre alertaven “Hi ha una emergència, però no és el Brexit, és el clima”.

El grup d’activistes d’Extinction Rebellion van triar l’April Fool’s Day, el dia dels innocents per a la cultura anglesa, per presentar-se nus enfront dels membres del Parlament. Van interrompre un altre dels debats sobre el Brexit en un intent de cridar l’atenció dels polítics sobre la crisi climàtica i ecològica.

Els ecologistes es van enganxar les seves mans amb cola a la galeria pública de la Cambra dels Comuns inspirant-se en l’acció que van fer les sufragistes feministes en la mateixa sala 100 anys enrere. D’aquesta manera, van dificultar que el cos de seguretat de l’edifici pogués tirar-los i realitzar de forma efectiva el seu discurs.

Qui eren els ecologistes nus? Qui és Extinction Rebellion?

Extinction Rebellion és un grup activista de protesta i desobediència civil no violent. La seva demanda més fervent és una acció política dràstica i urgent per a descarboniztar l’economia i que sigui ZEO –zero emissions-. Extinction Rebellion és una organització que també dóna suport al moviment de Joves pel Clima, que ha crescut exponencialment els últims mesos.

Què demana el grup Rebellion Extinction?

Ahir dins del Parlament demanaven als polítics que expliquin la veritat de la gravetat de la situació, que la humanitat es troba davant una situació d’emergència climàtica. I és que tal com molts científics han alertat, si no aconseguim mantenir l’increment de la temperatura del planeta per sota els 1,5° -respecte als nivells preindustrials-, podríem entrar en una situació de no retorn per al planeta Terra. La necessitat de crear una societat ZEO és immediata.

El grup Extinction Rebellion demana que el Regne Unit sigui ZEO –zero emissions- en 2025

També demanaven al govern anglès polítiques legalment vinculants per a aconseguir un país ZEO –zero emissions-, el 2025 així com canvis significatius en el model de consum actual. Una de les activistes presents en la protesta, la biòloga Iggy Fox, va alertar de les conseqüències de no actuar immediatament: “les poblacions de vida silvestres estan morint, Manchester es va incendiar al febrer i la contaminació de l’aire i les onades de calor maten a milers de persones en aquest país cada any”. És per això que Fox va assegurar que “No deixaré de causar interrupcions fins que el govern compleixi el seu deure de protegir a les persones d’aquest desastre”.

Dos activistes anaven disfressats d’elefants per a donar un missatge als polítics que no creuen en el canvi climàtic

Durant la protesta contra el canvi climàtic en el Parlament britànic, dos dels activistes d’Extinction Rebellion portaven pintura corporal grisa i màscares d’elefants. Van intentar donar el metafòric missatge que els polítics que no tenen com a prioritat acabar amb la crisi climàtica, s’han convertit en “els elefants de l’habitació”.

És per això que una de les demandes d’Extinction Rebellion és crear una Assemblea Nacional de Ciutadans per a supervisar els canvis en les polítiques ZEO. També per construir una nova democràcia més participativa i amb un propòsit molt clar, acabar amb el canvi climàtic.

El 15 d’abril Rebellion Extinction iniciarà una vaga general en el centre de Londres que podria durar dies

Tot això ha succeït just dues setmanes abans de la International Rebellion convocada el dilluns 15 d’abril, que pretén col·lapsar i tancar el centre de Londres durant diversos dies. El grup d’ecologistes demanen en la seva pàgina web que tots aquells preocupats pel canvi climàtic es “demanin dues setmanes lliures a la feina i vinguin a la International Rebellion amb una tenda de campanya i la seva família”.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat