En els últims anys, la societat s’enfronta a un greu problema mediambiental: la contaminació per plàstics. La cultura d’un sol ús i l’estandardització del plàstic com a material principal per a la comercialització de qualsevol mena de producte de consum -sobretot d’alimentació-, han creat el beuratge perfecte per a la destrucció dels nostres ecosistemes.

La magnitud del problema és tal, que cada vegada és més comú observar com les tortugues s’embullen en les anelles que subjecten les nostres llaunes o com gavines i peixos moren per la ingesta de microplàstics, taps, bosses i altres plàstics que consumim en la nostra vida diària.

Un dels majors problemes del segle XXI són les grans illes d’escombraries plàstiques, deixalles atrapades en els corrents oceànics que destrueixen tota classe de fauna i flora marina al seu pas. A més, també existeixen abocadors gegants situats en països en vies de desenvolupament que amenacen la seguretat i la salut dels nuclis urbans confrontants. Segons el MITECO, el 2016, dels 21 milions de tones de residus de competència municipal que es van recollir a Espanya, el 57,3% van acabar en abocadors.

El plàstic genera emissions GEH que contribueixen al canvi climàtic

Entre el 1950 i el 2015 la producció mundial de plàstic va passar de 2,3 milions de tones a 448 milions de tones. El problema més gran d’aquesta mena de materials és que poden arribar a trigar fins a cinc-cents anys a desaparèixer dels ecosistemes i durant aquest període, generen emissions GEH que contribueixen al canvi climàtic.

A la seva petjada de carboni hi hem de sumar les emissions generades durant tot el procés d’obtenció i producció del plàstic. Per aquest motiu, per fer front a l’emergència climàtica hem de reduir el consum de plàstics i apostar per l’economia circular en la nostra vida diària.

Una alternativa ZEO per al teu dia a dia: ampolles it’s logic

S’estima que una persona consumeix una mitjana de 167 ampolles de plàstic  l’any. Sens dubte, es tracta d’un residu plàstic que podem evitar fàcilment si fem servir una ampolla reutilitzable per al nostre consum diari de líquids.

La marca it’s logic anima la societat a canviar de mentalitat i apostar per les seves ampolles reutilitzables d’acer inoxidable. Els seus creadors, Guillermo Mellado i Laura Legaz, van iniciar aquest projecte amb l’objectiu d’oferir a la societat una alternativa pràctica i de disseny, al consum d’ampolles de plàstic d’un sol ús.

Una opció sostenible amb la qual podrem reduir el nombre de plàstics abandonats en els nostres oceans i boscos. Els seus fundadors van apostar per una ampolla plana i fàcil de transportar, a través d’un disseny innovador que permet que portar-la no sigui una càrrega en la seva vida quotidiana.

It’s logic, molt més que una empresa

Però it’s logic no va néixer únicament amb la idea de ser una marca d’ampolles: És un moviment que impulsa les persones a canviar i adoptar un estil de vida sostenible i zero emissions: “perquè és lògic”.

Tal com recullen a la seva pàgina web, “sabem que són temps difícils, però també el millor moment per canviar, perquè encara tenim una oportunitat”. Van impulsar aquest projecte d’ampolles reutilitzables “perquè ens agraden els oceans sense plàstic, i els nostres boscos no són d’un sol ús. És lògic”.

Actualment, it’s logic destina part dels beneficis al desenvolupament d’accions ambientals que millorin els espais naturals actualment debilitats. Una d’elles és l’aplicació Act Now per a organitzar i participar en esdeveniments mediambientals en grup com neteges, reforestacions, plogging, etc.

Una iniciativa en línia amb les Trobades ZEO, els esdeveniments de conscienciació sobre el canvi climàtic i recollida de residus organitzats per la Plataforma ZEO.

Vols guanyar una ampolla reutilitzable it’s logic? Participa en el repte Challenge ZEO: https://www.instagram.com/p/chxp8ddnwnb/

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat