Avui dia la cura al medi ambient i a l’entorn que ens envolta ja no és només una qüestió de persones o una responsabilitat únicament política. Ara entren en joc les empreses, responsables de més del 71% de les emissions globals de Gasos d’efecte hivernacle des de 1988 (segons l’informe de Carbon Disclosure Project). La RSC (Responsabilitat Social Corporativa) ha de tenir més que mai un enfocament ZEO –zero emissions- com a mesura fonamental en la lluita contra el canvi climàtic.

Segons l’organització Àrees Verdes és important tenir en compte criteris ambientals en tots els processos de planificació i presa de decisions. Aquest enfocament va més enllà de tenir una política d’eficiència energètica o de reciclatge ben cuidada a l’oficina, o de realitzar accions puntuals en col·laboració amb organismes dedicats a cura del medi ambient.

La RSC sostenible implica tenir en compte criteris ambientals en la presa de decisions i la planificació empresarial

Una RSC ZEO també implica realitzar accions en la producció per reduir emissions i vigilar que proveïdors tinguin també una legislació ambiental adaptada al marc comú europeu. Un exemple d’aquesta RSC vinculada a la producció ve de la mà de Nestlé que ha promès que per 2025 tots els seus envasos seran reutilitzables i reciclables .

També és necessari implicar en la RSC ambiental a tots els treballadors informant-los de quina manera col·labora la seva empresa en la millora del seu impacte mediambiental i destinar partides econòmiques específiques a la recerca de noves mesures per ser més sostenibles. Algunes mesures positives poden ser la celebració de xerrades, conferències i tallers sobre eficiència energètica o mobilitat sostenible. Una RSC amb enfocament ambiental també ha d’intentar transmetre als treballadors la importància de prendre una actitud activa en la reducció d’emissions i fer-los partícips dels valors eco-friendly de l’empresa.

RSC transversal: El cas de Leroy Merlín

Una de les maneres de dur a terme una RSC ambiental a tots els nivells possibles es fa tangible a través de la companyia Leroy Merlín. El seu projecte Un Hàbitat millor ha estat premiat com la millor campanya integrada de Responsabilitat Social Corporativa pels Premis Dircom Ramón del Corral 2018. I és que Un Hàbitat Millor relaciona l’entorn més proper de tots els seus possibles públics -treballadors, clients o directius-: la naturalesa, les persones que ens envolten i el medi ambient, amb una llar que hem de cuidar.

La campanya va des d‘Herois de l’Habitat, un campament perquè nens “aprenguin jugant a salvar el planeta”, fins a un acotat Pla de Gestió de Residus que fomenta la reutilització, passant per un concurs per finançar projectes sostenibles “que millorin la qualitat de vida de les llars i el medi ambient que ens envolta”. Donem vida a Un Hàbitat Millor inclou també campanyes de sensibilització escolar com “Fes-ho Verd” però també projectes destinats, per exemple, a aconseguir un embalatge dels seus productes més sostenible. La campanya de Leroy Merlin suposa un clar exemple de RSC transversal enfocada a cura del medi ambient i la sostenibilitat del planeta – convertint aquests àmbits d’actuació en els valors fonamentals de la marca-.

RSC ZEO –zero emissions-: més èxit amb el consumidor

El compromís eco-friendly de les empreses és fonamental també, a l’hora de generar una bona identitat de marca de cara a la resta de la societat. I és que el consumidor d’ara està cada vegada més conscienciat amb el medi ambient. Una dada: El 43% dels consumidors estarien disposats a pagar una mica més per un producte que no danyi el medi ambient. Segons la AECOC, per exemple en l’àmbit alimentari, ha crescut substancialment l’interès per productes eco o bio no només per la creença que són millors per a la salut, sinó perquè d’aquesta manera els consumidors mostren el seu compromís per frenar el canvi climàtic.

Els consumidors prefereixen productes o serveis que hagin estat obtinguts d’una forma sostenible per al planeta, productes el més ZEO possible. Per això abans de comprar un producte o contractar un servei, tendeixen a buscar i comprovar si l’empresa que els ven allò que busquen, es regeix també pels seus mateixos valors.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat