La societat, actualment, consumeix un 400% més de roba que fa mig segle i, en la meitat de temps en comparació amb fa vint anys, ja l’ha llençat a la paperera. Els cavis en la manera en què es produeix la roba han canviat els nostres propis hàbits, i és que la qualitat del tèxtil que s’utilitza no és la mateixa i, per conseqüència, els seus efectes contaminants tampoc.

La indústria tèxtil és actualment una de les més contaminants del planeta, i és necessari un canvi de tendència per tal que aquest negoci pugui ser sostenible i no generi una petjada de carboni tant gran com fins ara.

És per això que són diverses es marques de roba que estan canviant els seus models de producció per produir roba amb processos més ZEO (zero emissions).

La responsabilitat de la indústria tèxtil

Diversos estudis de l’ONU han determinat que la indústria tèxtil és la segona indústria que més contamina en l’actualitat Organitzacions com Greenpeace defensen que el reciclatge de roba no és la solució definitiva perquè aquests efectes contaminants es redueixin a curt i mitjà termini.

És per això que, precisament des de Greenpeace, s’està animant a les empreses a abandonar el model de ‘fast fashion’, on es produeix roba que durarà molt poc temps, per tal d’aconseguir reduir dràsticament les emissions de gasos perjudicials per a l’atmosfera.

Amb l’objectiu ZEO present, es busca que la indústria tèxtil deixi de ser la responsable del 20% de despesa de l’aigua mundial o del 8% de gasos d’efecte hivernacle que es produeixen al llarg de l’any. I és que les empreses del sector de la moda, van decidir produir roba de menor qualitat per tal d’abaratir costos mentre que a la dècada dels 90 uns texans tenien una vida útil de 3 a 5 anys, avui en dia no duren ni un any.

Les marques compromeses amb la reducció d’emissions

Són varies les marques comercials de gran consum, les que ja fa un temps que es comprometen amb el medi ambient i ajuden, mitjançant els seu tipus de producció, a què s’emetin menys gasos GEI.

Les més conegudes i que han implementat més mesures d’aquesta mena són marques com Adolfo Domínguez o Mango, que ja duen anys implementant noves línies de moda sostenible que tenen molta més qualitat i que indueixen a produir menys residus una vegada han estat venudes.

Tanmateix marques com H&M, Coinscious, Join Life, Zara o Gucci també estan treballant intensament en aquest nou model de producció, que combina moda i desenvolupament sostenible en forma de tèxtils que no són d’origen animal però que conserven la qualitat necessària com per a no ser considerada ‘fast fashion’.

Totes aquestes marques, evidentment pressionades pels moviments socials pel clima que busquen i reclamen els objectius ZEO plantejats pels governs de molts països, poden ajudar a reduir dràsticament les emissions GEI al llarg dels anys vinents.

Etiquetes sostenibles

Objectiu ZEO per al 2050

És molt important que empreses d’aquesta mena adoptin aquestes noves tendències de producció sostenible. Així, es poden arribar a revertir els efectes del canvi climàtic i aconseguir els objectius que, de fet, la majoria de països s’han plantejat de cara al 2050: ser totalment ZEO.

Que grans empreses, amb un públic objectiu molt ampli, adoptin aquest tipus de polítiques significa que la consciència climàtica ha calat en la nostra societat i que hi ha voluntat política i empresarial per poder complir els objectius que s’han plantejat al llarg dels darrers anys .

Si la indústria de la moda es converteix en un referent per a les economies ZEO, podria ser que altres indústries adoptessin aquests models de producció que, en definitiva, beneficiaren al medi ambient i contribueixen a fer front el canvi climàtic.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat