En els últims anys, el nombre de llibres que aborden el tema del canvi climàtic ha augmentat considerablement. Aquesta creixent producció literària reflecteix la urgència d’aquesta problemàtica i la necessitat de generar consciència i promoure accions per a mitigar els seus efectes.

1. “Algas verdes” de Inès Léraud y Pierre Van Hove

Aquesta recerca periodística en format còmic denuncia els perills silenciats sobre el medi ambient i els éssers humans que suposa la proliferació d’algues verdes, causada per la contaminació agrícola i ramadera. El cas, que recorda al succeït en la Mar Menor (Múrcia), ha topat amb amenaces i obstacles en la recerca

2.”Cómo evitar un desastre climático” de Bill Gates

Aquest llibre del cofundador de Microsoft s’ha convertit en una obra de referència per a la comunitat climàtica. Gates aborda la lluita contra el canvi climàtic des de diferents àrees, enfocant-se en les dues xifres clau: 51.000 milions, que són les emissions de CO₂ que genera la humanitat actualment, i 0, que són les emissions netes que s’han d’aconseguir.

3. “Planet Earth” de John Renton

Aquest llibre ofereix una excel·lent introducció per a aquelles persones que coneixen de manera superficial el canvi climàtic, però no tenen clar què implicarà per a les futures generacions i per què és tan important ser “zero emissions”.

4. “El meteorito somos nosotros” de Darío Adant

En aquest assaig gràfic, el dibuixant argentí Darío Adanti, establert a Espanya, aborda de manera lúcida i amb humor l’impacte de l’ésser humà en el planeta. Adanti es basa en informes científics per a reflexionar sobre com l’activitat humana està conduint al món a la vora de l’extinció, i alerta sobre la urgència d’actuar.5. “123 curiosidades que todo el mundo debería conocer sobre el clima”

Aquesta obra il·lustrada ofereix de manera rigorosa i accessible informació per a comprendre millor el canvi climàtic. Enfront del negacionisme i l’alarmisme, el llibre presenta dades i explicacions que ajuden a tenir una visió més realista i fonamentada sobre aquest desafiament global.

6. “Canvi Climàtic” de Steve Parker

Aquest llibre imprès en paper reciclat explica de manera clara i amena per què en els últims anys s’ha registrat un augment en les temperatures, les precipitacions i els fenòmens meteorològics extrems, i com això està provocant un desequilibri en els ecosistemes i posant en risc la supervivència de centenars d’espècies.

Conclusió

Aquests llibres aborden el canvi climàtic des de diferents perspectives, oferint anàlisis, reflexions i solucions que poden ajudar els lectors a comprendre millor aquest fenomen i a prendre mesures per a enfrontar-lo. Des d’enfocaments periodístics, científics, artístics i personals, aquests títols demostren la riquesa i diversitat de la producció literària sobre aquest tema crucial per al nostre temps.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat