Avui comença el Natural Capital Summit, un fòrum de debat i innovació per a empreses que centra la seva temàtica al Capital Natural. Un concepte potser difícil de definir, ja que el capital natural, és l’estoc derivat dels recursos naturals. Precisament la conservació i la deterioració d’aquest “estoc” depenen també de la forma en la qual tractem l’ecosistema: els residus que generem o els gasos contaminants que emetem.

La conservació dels ecosistemes també constitueix una forma de frenar el canvi climàtic

El capital natural és un recurs finit, i per això aquests dos dies de fòrum s’incideix en un enfocament responsable per part de les empreses en la seva explotació. És important tenir un pensament ZEO pel que fa a la conservació d’aquests ecosistemes, ja que també constitueixen una forma de frenar el canvi climàtic.

Una correcta gestió empresarial del capital natural incrementaria la captura de carboni de forma natural

Segons Mark Gough, director executiu de Natural Capitall Coallition “mentre que nombroses estratègies es redueixen a disminuir les emissions, la comprensió del capital natural ens permet adoptar un enfocament molt més ampli i efectiu”. L’impulsor del Protocol del Capital Natural per a empreses va explicar a Mercados Medio Ambiente “qualsevol estratègia entorn de les emissions no hauria de considerar únicament les reduccions, sinó també com gestionar el capital natural per incrementar la captura de carboni de forma natural”.

Empreses com Gas Natural Fenosa o Coca Cola explicaran la seva estratègia amb el Capital Natural

Gran part de la correcta conservació del capital natural depèn de les grans empreses. Per això, per aquesta segona edició, els seus organitzadors, Ecoacsa i Fundació Empresa i Clima, han volgut generar espais per a empreses que entren per primera vegada en l’enfocament del capital natural. Durant aquestes dues jornades celebrades en el recinte Cosmo Caixa, han estat convidades múltiples empreses com Gas Natural Fenosa, Coca Cua o la Xarxa Elèctrica d’Espanya.

En el II Natural Capital Summit se celebraran taules rodones o tallers que expliquin com algunes empreses ja defineixen les seves estratègies al voltant de la conservació i explotació responsable del capital natural. En les conferències es debatrà també, com s’està impulsant la innovació del capital natural a nivell Espanya i sobretot, perquè aquest recurs és crític per aconseguir els compromisos globals adoptats per exemple, en l’Acord de París.

Les empreses aconseguiran una visió més ZEO dels seus horitzons de negoci

Sens dubte la celebració d’un fòrum d’aquesta índole permet a les empreses una visió més ZEO dels seus horitzons de negoci. Podria ser una forma per deixar de costat el capital natural contaminant com el carbó, el petroli i el gas natural: grans generadors d’emissions de CO2.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat