Arriba una bona noticia en quant a aviació sostenible, tres grans marques com són Airbus, Rolls-Royce i Siemens agrupen forces per impulsar una aeronau elèctrica. Cal dir que actualment només és un prototip i s’estan portant a terme tots els estudis pertinents.

Les veus més optimistes afirmen que l’E-Fan X (nom atorgat a aquest avió híbrid) podria volar en els propers anys.

Cal dir que està programat per començar a volar cap el 2020, durant el 2015  podria començar a viatjar amb passatgers i tindrà una capacitat per a 100 persones. Si el comparem amb un Boeing 747 de dues plantes, l’E-Fan X només pot albergar un quart de la capacitat del primer.

Com es pot aconseguir que un avió s’enlairi tot i utilitzant electricitat?

Doncs perquè s‘afegirà un dispositiu elèctric de dos megawatts als quatre motors de turbina de gas. Encara que és un treball bastant complicat, ja que es necessiten bateries elèctriques molt potents per tal de que els avions puguin enlairar-se. Si tot continua com fins ara i les investigacions resulten satisfactòries, en un futur els avions es podrien construir amb només dos motors de propulsió i ambdós serien elèctrics.

Aquestes grans companyies han aportat el millor de cadascuna per crear una aeronau potent.

En primer lloc,  Airbus vol encarregar-se del sistema de propulsió i de les bateries. En segon lloc,  Rolls-Royce desenvoluparà el turboshaft, és a dir, el generador de dos megawatts i l’electrònica de potència. Per últim, Siemens  es centrarà en el control de la potència elèctrica i en els sistemes de distribució de l’energia.

Cal dir que queda un llarg camí per veure l’E-Fan X transportant passatgers sense cap tipus de problema, ja que el tema presenta alguns desafiaments:

Els sistemes de propulsió

El rendiment de l’aeronau

La gestió de l’impuls elèctric

Els efectes dinàmics

Els problemes que poden sorgir quan l’avió s’enlairi

Encara que aquest només és el primer pas, cal reconèixer que és molt positiu i admirable que empreses de renom hagin volgut iniciar aquesta lluita.

També cal dir que una altra empresa, Zumum Aero, una companyia amb base a Seattle, treballa en un model híbrid de jets privats que podrien volar fins a 700 kilòmetres/hora. Esperem que en els pròxims anys sigui totalment normal viatjar en transport híbrid o, fins i tot, transport totalment elèctric.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat