El dimarts dia 22 de gener, i dintre del cicle de conferències 2018/2019 del Rotary Club del Prat de Llobregat, ens visità en Josep Mª Riba, enginyer, expert en temes de medi ambient i pioner en la defensa i divulgació del bioclimatisme i la sostenibilitat ambiental. El títol de la xerrada, “Canvi climàtic: amenaça i oportunitat alhora”, ja dona idea de l’optimisme -no exempt de la corresponent preocupació-, amb el que en Riba enfoca el tema.

La seva exposició és molt directa, planera i entenedora, la qual cosa fa que arribi fàcilment (esperem que així sigui), a tot aquell que l’escolta. Sobre tot perquè el seu discurs va estar acompanyat per un muntatge visual, molt ben editat, a base de fragments d’altres documentals. A la peça audiovisual científics experts de renom mundial, com l’economista Jeremy Rifkin i el professor Johan Rockström, expliquen, amb molta claredat, les causes del canvi climàtic. Es centren en la incidència de l’acció de l’home en aquest fenomen -com a principal productor de les emissions de CO2 i de les desforestacions-, i les conseqüències imprevisibles i no favorables que podem arribar a patir en un futur immediat.

Josep Maria Riba: “Necessitem un canvi de mentalitat per abandonar els combustibles fòssils”

El conferenciant recalca la importància de què cadascun de nosaltres hem de prendre consciència que la solució rau en el canvi d’actitud i conducta vers el medi natural. Parlem d’una conducta que ja estan adoptant algunes empreses multinacionals de primera línia. Però, segons en Riba, no n’hi ha prou amb això. No és suficient parar-nos en el reciclatge, sinó que és necessari un canvi de mentalitat que ens porti a fer el pas, de debò, cap a les energies renovables deixant de banda els combustibles fòssils com a font principal d’energia.

En aquest sentit l’exemple de la petita empresa francesa PACHECO, productora de paper, que veiem al documental, i l’activitat que en Riba porta a terme a través de la Plataforma ZEO (Zero Emissions Objective) i l’Associació per al Desenvolupament de la Casa Bioclimàtica, ens demostren que, tot i que és un canvi difícil i ple de dificultats, és del tot possible. Tanmateix ens fa veure que, com deia el títol de la conferència, encara tenim l’oportunitat de revertir la situació.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat