Scottish Power ha venut les seves últimes 6 centrals de gas per començar a produir energia totalment ZEO. Una de les sis companyies elèctriques més importants de Regne Unit abandona els combustibles fòssils per convertir-se en la primera gran empresa d’energia del Regne Unit –amb organització vertical-, en abandonar la producció d’energia mitjançant carbó i gas.

Iberdrola planeja reduir les seves emissions de carboni en un 30% per 2030

Iberdrola vol ser una companyia ZEO (zero emissions) per 2050

Tal com va anunciar Ignacio Galán, president i director executiu de l’empresa matriu de ScottishPower, Iberdrola, en la presentació del seu pla estratègic al febrer: “les empreses productores d’energia han de ser la solució al canvi climàtic, no el problema”. I és per això que un dels objectius del seu pla és reduir les emissions de carboni un 30% per 2020 i ser una companyia amb una petjada de carboni nul·la per 2050.

Amb el capital aconseguit per la venda de les seves centrals de gas, Scottish Power, invertirà en energies netes

De moment Scottish Power ha aconseguit uns 801 milions d’euros amb la venda de les seves últimes centrals de gas. L’estratègia de la filial és utilitzar tot el capital recopilat amb la venda d’energies “contaminants” per invertir en energies renovables o energies verdes (que a la llarga seran més barates). Mentre que els combustibles fòssils són finits, el sol, el vent o l’aigua són recursos naturals inesgotables.

Segons recull The Guardian el CEO de Scottish Power, Keith Andersen assegura que aquesta voluntat de transició a les energies renovables no només ajuda a frenar el canvi climàtic: “també hem d’invertir en les formes més barates d’energia, és a dir, l’energia eòlica terrestre, l’energia eòlica marina o la solar. I això, ajudarà a reduir el cost de l’energia” tant per a l’empresa com per al consumidor.

Energíes renovables

Scotish Power invertirà fins a 5,2 mil milions de lliures en els pròxims anys per doblegar l’energia provinent de fonts renovables – amb els seus parcs eòlics ja proveeixen a més d’1,2 milions de llars-. En l’actualitat la companyia assegura que inverteix més de 4 milions de lliures al dia perquè els seus clients estiguin tranquils que la seva energia és verda i neta.

A més, Scottish Power preveu entrar també al mercat de l’energia solar. De moment, es tracta d’un sector ocupat per empreses més petites o cooperatives. El fet que una empresa del calibre de Scottish Power injecti capital en energia solar, podria donar vida a aquest sector totalment estancat per les retallades econòmiques.

Parc eòlic marí més gran del món

Malgrat que Scottish Power s’ha convertit en una filial 100% renovable fa només una setmana, ja produïa energia eòlica tant en terra com mitjançant plantes eòliques marines. És en aquest àmbit on l’empresa pretén aconseguir el seu màxim benefici.

Per 2020 Iberdrola planeja estrenar a través de Scottish Power el parc eòlic marí més gran del món amb un tamany equivalent a 30.000 camps de futbol o 3 vegades la ciutat de Barcelona. L’East Anglia One estarà situat en el Mar del Nord i comptarà amb 102 turbines. Tindrà una capacitat energètica capaç de proveir a més de 500.000 llars (gairebé mig milió de famílies).

Major Parc Eòlic del mòn

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat