El darrer informe de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF) és esperançador i afirma que el sector de la energia fotovoltaica podria crear entre 15.700 i 17.000 llocs de treball. Això significa que la taxa d’ocupació pujaria en un 140%, si la comparem amb l’actualitat, encara que es necessitaria un augment de la seva capacitat de producció.

«La UNEF recull una previsió d’evolució dels principals indicadors del sector per 2025 i 2030»

Cal destacar que l’augment anual respecte a la energia fotovoltaica ha presentat molt bons resultats, han estat d’entre 500 i 1000 MW a les grans instal·lacions i d’entre 150 i 300 a les petites.

Pel que fa a la riquesa i la ocupació generades el 2015, el total del PIB d’aquest sector va ser de 2.801 milions d’euros i feia servir un total de d11.491 professionals; 7.165 de manera directa i 4.326 indirectament. Per tant, es continua demostrant que el sector fotovoltaic seria la opció més eficaç:

a més de respectar el planeta (0 emissions contaminants), no seria una amenaça pels llocs de treball, ja que si el sector continués creixent com a hores d’ara, hi haurien molts més.

A finals del 2016, les comunitats autònomes que encapçalaven l’autoconsum eren Catalunya, amb 86 instal·lacions, Galícia amb 79 i Andalusia amb 64.

Desgraciadament, i com afirma UNEF, encara existeixen barreres econòmiques i administratives per potenciar aquest mercat. Malgrat tot, l’autoconsum continua creixent, ja que queda demostrat que és una alternativa assequible i rentable. «Per cada euro de reducció d’ingressos en el sistema per autoconsum, es produeix un guany net de de cinc euros pels consumidors», destaca UNEF.

En conclusió, la potència que es va instal·lar a l’Estat Espanyol va ser de 55 MW, per contra, van ser 49 els registrats l’any anterior. Pel que fa a la potència total, va arribar a un total de 4.729 MW.

Publicada la llista d’adjudicataris en la subhasta de renovables

Unef ha publicat l’informe dies abans de celebrar-se una nova subhasta de renovables que posarà en marxa gairebé 3.000 megavats (MW) més, després dels 3.000 MW adjudicats en la celebrada el passat mes de maig.

A continuació especifiquem quines han estat les empreses adjudicatàries.

Tecnologia fotovoltaica:

Eòlica: 

El Ministeri d’Energia ha estat el responsable de publicar la subhasta que es va realitzar el passat 26 de juliol. A partir d’ara, aquestes empreses seran introduïdes en el Registre Administratiu de règim retributiu i hauran d’estar funcionant plenament abans del 2020.

FONT: www.smartgridsinfo.es

FONT: www.smartgridsinfo.es

En definitiva, necessitem més ajudes i molta més informació per incentivar les energies renovables. Els recursos naturals s’esgoten a diari (el dia 2 d’agost es celebrà el Dia de la Sobrecapacitat de la Terra. El planeta està en números vermells i, cal dir, que el gran culpable d’això és la quantitat de carboni que ha d’absorbir l’atmosfera per les nostres emissions) i els éssers humans no parem de contaminar. Per això, energies com la solar són cada vegada més necessàries.

Per exemple, Greenpeace fa un estudi en el que explica quins beneficis veuríem si es reduïssin les emissions de CO2 i s’utilitzessin energies renovables. Segons la organització ecologista, els països amb el major nombre de recursos solars podrien aconseguir.

5

Generar més de 16 mil milions d’euros d’inversió en 2020, assolint un màxim d’1.162 mil milions d’€ en 2050.

5

Generar més de 70.000 llocs de treball en 2020 i gairebé 938.000 llocs de treball en 2050.

5

Estalviar 32 milions de tones de CO2 a l’any en 2020 i l’augment a 1,2 milions de tones en 2050.

Si vols saber més sobre la necessària posada en marxa de les energies renovables al nostre país, pots llegir el nostre article.

[et_bloom_inline optin_id="optin_2"]

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat