El dimecres 25 de maig, l’equip comercial de l’empresa Diversey España S.L, una empresa multinacional de productes i serveis d’higiene i neteja, va celebrar una jornada sostenible durant la seva convenció comercial a Castelldefels.

Al matí, es va realitzar una sessió interna de treball i, a la tarda, una sessió més pràctica, organitzada per l’agència Maracanã amb el suport de la plataformazeo.com. Després d’una breu introducció i d’un test en línia per verificar els coneixements ambientals dels participants, es va dur a terme una recollida de residus a l’entorn natural pròxim a l’Hotel de la convenció. En total es van recollir 540 kg de residus, que es van separar per fraccions i es van dipositar en els respectius contenidors.

En un balanç final de la sessió de tarda, es va reconèixer l’esforç dels participants i es va premiar a l’equip que va aconseguir una millor puntuació en el rànquing combinat de “Test de coneixements ambientals” i el “nivell de residus recollits”.

Aquesta jornada ambiental és una acció emmarcada en la nova Estratègia de Sostenibilitat de Diversey, amb tres pilars: la Protecció del medi ambient, la Cura de les persones i el Manteniment d’una bona governança per complir els objectius marcats.

Les empreses amb més de 500 treballadors han d’elaborar anualment un informe de sostenibilitat

I és que cada dia les empreses estan més implicades en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient. De fet, des del 2013, totes les grans empreses estan obligades a elaborar cada any un informe sobre sostenibilitat i publicar-lo.

Així ho dictamina la normativa del Parlament Europeu, que obliga totes les empreses amb més de 500 treballadors a informar dels seus impactes socials i mediambientals.

A més, la certificació ISO 14000 que moltes empreses tenen contractada, estableix estàndards de normes ambientals i exigeix a les empreses que realitzin accions de sensibilització del propi personal, com la que ha dut a terme l’empresa Diversey.

Gràcies als propòsits definits per la comunitat internacional i climàtica, totes les empreses han emprés la tasca d’introduir la sostenibilitat en el seu model de negoci. Amb accions de conscienciació als empleats, nous mecanismes per reduir la petjada de carboni mesures d‘economia circular en la seva cadena de producció.

La sostenibilitat: un avantatge competitiu per a les empreses en tots els nivells

Actualment, la sostenibilitat és un avantatge competitiu. D’una banda, comptar amb una política ambiental està molt ben vist de cara als clients, les decisions de compra dels quals tenen cada vegada més present la sostenibilitat. D’altra banda, aquelles empreses que decideixen ser ZEO (Zero Emissions Objective) tenen un major accés als mercats alternatius de finançament i bonificacions fiscals.

A més, actualment un gran nombre d’empreses activen iniciatives i estableixen plans interns per estar en línia amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de l’ONU. La majoria contracten agències especialitzades en sostenibilitat, màrqueting verd i medi ambient per implementar-los d’una forma real i justa.

En aquest sentit, des de l’agència Maracanã, empresa impulsora de la Plataforma ZEO, ajuden les empreses a realitzar accions de màrqueting i comunicació ambiental, com esdeveniments, jornades i conferències. En la seva web www.maracana.es mostren alguns exemples.

I és que l’empresa Maracanã sempre ha apostat per la sostenibilitat tant de cara als seus clients, com internament. Per aquest motiu, l’empresa calcula la seva petjada de carboni des de l’any 2012 i utilitza furgonetes 100% elèctriques per a la seva logística de proximitat. A més, compta amb plaques solars fotovoltaiques per proveir part del subministrament energètic de les seves oficines, situades a Bellaterra, i plaques tèrmiques per a la producció d’ACS (Aigua Calenta Sanitària).

El 2017 va fundar la Plataforma ZEO i va registrar el domini Zeroemissionsobjective.com, que ha passat a ser un dels principals objectius de la humanitat. Recentment, ha inaugurat el bosc ZEO de Maracanã, un espai d’interpretació del paper dels boscos en la lluita contra el canvi climàtic.

Segons sembla, el teixit empresarial cada dia està més compromès en la lluita contra el canvi climàtic. Les empreses estan decidides a introduir la sostenibilitat en els seus models de negoci, però també a promoure la consciència climàtica entre els seus empleats.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat