L’Acord de París va determinar que s’haurien de reduir les emissions de CO2 en un 40% de cara l’any 2030. Per tant, Manuela Carmena es va posar mans a la obra per treballar en l’assumpte i va aconseguir el suport del Tribunal Administratiu de Contractació Pública de la Comunitat de Madrid. L’alcaldessa exigeix als seus proveïdors d’energia elèctrica que aquesta sigui d’origen 100% renovable.

Manuela Carmena venç les grans elèctriques i només contractarà empreses renovables

L’Ajuntament té un contracte anual de més de 80 milions d’euros, en matèria d’electricitat, per subministrar a tots els ens municipals. De manera 100% ZEO l’equip de Govern de l’Ajuntament de Madrid va decidir afegir una clàusula a aquest contracte:

només s’adjudicarà aquest servei a l’empresa que distribueixi energia sense emissions contaminants.

Gas Natural, Iberdrola i Endesa interposen un recurs davant d’aquesta decisió

Les grans empreses elèctriques del país es van ofendre a causa de la decisió de Manuela Carmena. Segons Gas Natural, Iberdrola i Endesa es veuen perjudicats, ja que «la redacció actual de les clàusules els impedeix actuar en igualtat de condicions». Aquestes van denunciar, però el  Tribunal Administratiu de Contractació Pública va desestimar els recursos i, per tant, no podran presentar-se al concurs. És a dir no podran optar als més de 80 milions d’euros en matèria elèctrica i no es faran càrrec de l’àmbit elèctric de l’Ajuntament de Madrid.

Quins requisits hauran de superar les empreses per guanyar el concurs públic?

L’Ajuntament de Madrid demana que les empreses tinguin les etiquetes A de la Comissió Nacional de Mercats i Competencia les quals reconeixen que la empresa només va vendre energia verda durant el darrer any. Aquest requisit, per tant, evita que les grans elèctriques puguin presentar-se al concurs, ja que Gas Natural, Iberdrola i Endesa generen energia a partir d’un mix on també hi ha fonts contaminants com el carbó, el gas o l’energia nuclear.

El regidor d’Ahora Madrid i delegat d’Economia i Hisenda, Jorge García Castaño, ha destacat la seva felicitat i afirma «és un grandíssim dia per la responsabilitat social de l’Ajuntament amb la contractació responsable que pot servir de precedent per administracions de la resta d’Espanya».

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament madrileny recolzada pel Tribunal Administratiu de Contractació Pública pot ser l’inici d’un gran canvi, ja que altres ciutats espanyoles podrien començar a imitar la posició madrilenya.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat