Aquest Nadal, Maracaná ha organitzat novament els tallers de reciclatge i reutilització d’envasos per a les famílies dels treballadors de Coca-Cola. Es tracta d’una de les activitats de RSC ambiental que la marca promou per als seus públics interns. Els tallers consistien a crear adorns i treballs manuals a partir d’ampolles i envasos de Coca-Cola reciclats. D’aquesta manera, els nens comprenen la necessitat de donar-li un nou ús als productes sempre que sigui possible.

Aquests tallers nadalencs formen part de les accions Zero Emissions que promou Maracaná. I és que igual que l’any passat, s’ha calculat la petjada de carboni generada en els tallers i es realitzarà una compensació a través d’una donació econòmica per al projecte de conservació de l’Amazònia al Perú.

Aquest 2019 s’ha aconseguit reduir un 10% la petjada de carboni dels tallers

Aquest any s’han reutilitzat materials sobrants d’altres edicions i a més s’ha utilitzat una il·luminació de baix consum (LED) a la sala dels tallers. És per això que s’ha aconseguit reduir la petjada de carboni dels tallers un 10% respecte als de l’any anterior. S’ha estimat una generació de CO2 de 300 kg per taller.

Abans dels tallers, tant els nens com els pares van rebre una petita xerrada sobre la importància de reciclar, reduir el consum d’aigua i la nostra petjada de carboni en el dia a dia. Els nens van aprendre que amb petits gestos, com tancar l’aixeta mentre ens rentem les dents o tancar la llum quan canviem d’habitació, estem ajudant enormement el planeta que habitem.

Segons Josep Maria Riba, Director General de Maracaná i també fundador de Plataforma ZEO (“Zero Emissions Objective”), és “molt important educar sobre què és l’escalfament global i quins problemes ens pot portar el canvi climàtic si no actuem immediatament”. L’expert ambiental assegura que “per a salvar el planeta necessitem adoptar una consciència ZEO des de petits“.

Educar sobre medi ambient d’una forma divertida

Encara que aquesta acció ZEO estava dirigida als nens, els pares també van participar de forma activa. “Havien de crear una decoració nadalenca amb forma de ren amb una ampolla de plàstic i una altra amb forma de Pare Noel, amb una llauna” explica Nadia Huerga, una de les monitores d’aquests tallers ZEO. “És una de les millors formes per a educar sobre medi ambient: El nen explota la seva creativitat, realitza una activitat en família i descobreix la possibilitat de donar una segona vida als objectes i que això, serà positiu per al medi ambient” assegura la monitora.

El compromís ambiental de Coca-Cola

Amb aquesta acció ZEO nadalenca Coca-Cola torna a reafirmar el seu compromís ambiental. La marca fa anys que realitza accions per a reduir l’impacte de la seva producció en el planeta i posar el seu granet de sorra per a frenar el canvi climàtic. Potser un dels canvis més importants que ha afrontat Coca-Cola Company és que en l’actualitat, el 100% de l’electricitat utilitzada per a la fabricació dels seus productes és energia verda procedent d’energies renovables. Gràcies a això la companyia ha aconseguit reduir un 42% la seva petjada de carboni –respecte a 2010-.

Coca-Cola ha reduït un 24% l’ús d’aigua en la seva producció

Si parlem de l’aigua, des de 2004 Coca-Cola ha aconseguit reduir en un 24% l’ús d’aigua necessària per a generar un litre de beguda. Des de 2009 Coca-Cola Company ha retornat més de 30.000 milions de litres d’aigua a la naturalesa. A través d’accions de compensació en petits poblats o comunitats amb falta d’aquest recurs natural, la marca vol retornar al planeta l’aigua que consumeix.

En l’àmbit dels residus és on més ha bolcat els seus esforços la marca. Moltes de les seves accions ZEO, com aquests tallers o la coneguda campanya Mars circulars , estan enfocades a conscienciar i fomentar el reciclatge i la reducció d’escombraries de la naturalesa.

Coca-Cola consciència amb el seu propi exemple: Des de 2004 ha aconseguit reduir un 42% els residus produïts per cada litre de beguda. La marca inverteix en R+D per a tenir uns envasos 100% sostenibles per al medi ambient i totalment reciclables. Es tracta d’una de les empreses que més intenta cuidar que la producció sigui els més ZEO possible.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat