“El futur de la mobilitat interurbana” així parlen tots del micro vehicle ZEO Minimó, presentat per SEAT aquesta setmana en el Mobile World Congress de Barcelona. Aquest mini cotxe té una grandària de 2,5 metres de llarg i 1,24 d’ample, la qual cosa el converteix en un vehicle més semblant a una moto amb les seves 3,1 m² d’amplària. Minimó és un vehicle completament elèctric que compta amb unes bateries extraïbles que és possible carregar en minuts i que té una autonomia de 100 km.

Aquest nou vehicle podria ser el futur de la mobilitat ZEO i interurbana, ja que està pensat per a realitzar desplaçaments d’uns 10km per viatge –trajectes curts-. S’espera que Minimó tingui un gran èxit entre les empreses de transport compartit, similars a eCooltra o Bicing. Segons el president de SEAT, Lucca de Meo, si el model té bon acolliment per aquest tipus d’empreses, els usuaris podran “desplaçar-se de porta a porta pel preu d’un bitllet de bus i amb zero impacte ambiental“.

El 2020 Barcelona prohibirà la circulació de la majoria de vehicles contaminants

I és que la sortida a la llum d’aquest vehicle ve en el millor moment. Fa una setmana es va donar llum verda a l’avantprojecte de la Llei de Canvi Climàtic, que inclou com una de les seves mesures més ZEO, la creació de zones de baixes emissions en totes les ciutats de més de 50.000 habitants en 2040, com a molt tard. Es tracta d’un primer pas cap a la futura prohibició de la mobilitat amb cotxe per les ciutats. Barcelona, per exemple, ja anunciat que en 2020 determinats vehicles contaminants no podran circular per cap part de la ciutat.

A més de ser un cotxe totalment sostenible i zero emissions, Minimó ha destacat també per la seva avançada tecnologia. El cotxe es desbloquejarà a través del mòbil, en comptes de mitjançant les convencionals claus, i solament arrencarà amb el reconeixement facial del conductor que l’ocupi. El vehicle reforçarà també, la seguretat viària dels ciutadans, perquè serà capaç de limitar la velocitat depenent l’edat de l’usuari o el límit de velocitat de la via.

Minimó serà capaç de connectar-se amb semàfors i altres cotxes per a reduir el risc d’accident

Encara que el Minimó no es podrà comprar en els concessionaris, perquè és només un prototip, ja ha estat provat en la capital catalana. Segons recull La Vanguardia, el dia de la seva presentació, es van realitzar proves de la part més tecnològica del micro-vehicle. A Plaça Espanya van poder comprovar l’eficàcia de les tecnologies 5G, connectades als semàfors i altres vehicles, en la reducció de risc d’accident.

Després de l’èxit que han tingut els nous sistemes de mobilitat compartida en els desplaçaments interurbans com els patinets, les motos i les bicis elèctriques, no és d’estranyar que Minimó o altres cotxes de les seves mateixes característiques, copin els carrers de les grans urbs en uns anys.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat