La crisi de la COVID-19 ha demostrat la resiliència de les persones: som capaços de canviar els nostres hàbits i forma de vida per fer front a les crisis i situacions d’inestabilitat. I en aquest sentit, s’ha evidenciat també, que podem ser capaços de reconstruir la nostra economia i societat per fer front al canvi climàtic.

El Govern espanyol, a través del MITECO, actualment en mans de la Ministra Teresa Ribera, ha llançat un nou paquet d’ajudes anomenat PREE (Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis) per optimitzar els edificis on treballem, estudiem i vivim, a favor del medi ambient i la nostra qualitat de vida.

Les ajudes del PREE estaran dirigides a comunitats de veïns i empreses

Aquestes subvencions, que estaran dirigides a comunitats de veïns i empreses, pretenen millorar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions i impulsar la seva rehabilitació energètica. Reduint el consum d’energia final d’aquests, reduïm les emissions de CO₂ generades pel sector de l’habitatge.

I és que el parc d’edificis a Espanya suposa el 30% del consum energètic. I tenint en compte que la seva climatització i la major part de l’electricitat que usen encara es genera amb combustibles fòssils, qualsevol acció destinada a reduir la petjada de carboni d’aquest sector, implicarà una significativa reducció en el còmput anual de les emissions GEH al país.

El programa PREE destinarà 300 milions d’euros d’ajudes directes per rehabilitar edificis construïts abans del 2007. Els diners es destinarà a canvis en l’envolupant tèrmica (aïllaments), substitució de calderes per opcions renovables i millores en l’eficiència de la il·luminació. El Govern sufragarà entre el 25% i el 35% del cost de la rehabilitació, un 15% en el cas dels arranjaments d’enllumenat.

Les ajudes PREE concediran especial atenció a la concessió d’ajudes a col·lectius afectats per la pobresa energètica

Un dels aspectes destacables d’aquest sistema d’ajudes és el seu abast social. El PREE concedirà especial atenció a la concessió d’ajudes per dur a terme actuacions de rehabilitació en aquells edificis que acullen a col·lectius vulnerables i afectats per la Pobresa Energètica, com podrien ser els pisos de protecció oficial.

Es podran presentar sol·licituds per accedir a aquest paquet d’ajudes fins al 31 de juliol de 2021 a les Comunitats Autònomes espanyoles i les ciutats de Ceuta i Melilla.

Qui pot sol·licitar les ajudes PREE?

Aquells que podran sol·licitar l’ajuda seran les persones físiques o jurídiques propietàries d’edificis existents, sigui com sigui el seu ús. També les comunitats de propietaris d’edificis residencials i les empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’edificis que acreditin aquesta condició.

Les entitats locals, ajuntaments i qualsevol entitat de l’administració pública també podran sol·licitar el PREE per millorar l’eficiència energètica dels seus edificis.

Les ajudes PREE són compatibles amb altres subvencions dirigides a millorar l’eficiència energètica

Les ajudes atorgades per aquest programa seran compatibles amb altres ajudes concedides, per a la mateixa finalitat, per qualsevol administració pública, organismes o ens públics, nacionals o internacionals, sempre que no se superi el cost de l’activitat subvencionada i es compleixin les dues condicions següents:

  • Que no se superin els límits establerts pel Reglament (UE) núm. 651/2014, de 17 de juny de 2014, per a aquells destinataris finals que siguin empreses o desenvolupin activitat comercial o mercantil.
  • Que les ajudes atorgades per les altres Administracions, per la mateixa actuació, no comptin amb cofinançament de Fons Europeus.

    Si estàs interessat a obtenir una ajuda PREE, dirigeix-te al següent enllaç.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat