¿Per què és tan important que la ciutadania recicli? Segons els estudis portats a terme per la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic, la Fundació Cidaut i Ecoembes, aquest simple gest de llençar cada envàs al seu contenidor; reduiria els gasos d’efecte hivernacle i milloraria la qualitat de l’aire. Només reciclant sis llaunes, contrarrestem 10 minuts d’emissió de CO2 d’un tub d’escapament.

Nou de cada deu persones en el món respiren aire contaminat, segons la Organització Mundial de la Salut

Però no solament respectaríem el planeta, amb aquest simple gest reduiríem les morts ocasionades per l’aire contaminat. Cal recordar que la contaminació atmosfèrica provoca gairebé 25.000 morts al nostre país, a més de múltiples malalties i al·lèrgies. Per exemple, segons l’Associació de Llaunes de Begudes, a Espanya i a Portugal es venen uns 8 milions de llaunes de mitjana a l’any. Si es reciclessin aquestes 130 llaunes per persona a l’any, es reduirien considerablement els gasos d’efecte hivernacle produïts pels cotxes.

Cal dir que els vehicles dièsel emeten uns 140 grams de CO2 per kilòmetre, mentre que els vehicles de gasolina emeten uns 160. Fent uns càlculs, si multipliquem aquestes dades per la quantitat de vehicles que circulen a Espanya (uns 30 milions), els resultats són aclaparadors: s’emeten unes 50.000 kilotones de CO2 a l’any.

Alguns exemples:

5

Una ampolla d’aigua reciclada estalvia 0,230 kilograms de CO2

5

Una llauna d’alumini reciclada estalvia 0,218 kilograms de CO2

5

Una ampolla de xampú reciclada estalvia 0,180 kilograms de CO2

5

Una ampolla de suavitzant estalvia 0,473 kilograms de CO2

A més de frenar la emissió de diòxid de carboni, l’acte de reciclar suposa altres beneficis. Te les expliquem:

Sobretot estalviem energia. Cada vegada que es construeix una llauna o un bric de llet, per exemple, s’han d’extreure, transportar i elaborar noves matèries primeres.

Continuant amb el punt anterior, no explotarem en excés les matèries primeres. No es tallarien tants arbres

Es crearien nous productes fàcilment. Com es mostra en l’anterior fotografia, amb 8 llaunes de conserva es pot crear una olla de cuina

Es crearien nous productes fàcilment. Com es mostra en l’anterior fotografia, amb 8 llaunes de conserva es pot crear una olla de cuina

Respectem el medi ambient. No solament reduïm el CO2, sinó que també protegim els aqüífers i les reserves naturals on viuen moltes espècies  

¿Per tant, a què esperes per començar a reciclar? Gràcies a aquest acte totalment ZEO, aconseguiràs infinitat d’avantatges per a tu i pel planeta en general.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat