La Comissió Europea es posa mans a la obra per lluitar contra el canvi climàtic i donar un respir al nostre planeta. Per tant, ha portat a terme una iniciativa totalment ZEO: un pla d’acció per fomentar la inversió econòmica en activitats sostenibles i 100% verdes.

Entre les activitats esmentades, podem veure una en la qual es fomentarà la introducció d’una etiqueta ecològica per identificar, de manera favorable, a les ofertes del sector financer que compleixin amb els criteris mediambientals.

Així mateix, aquest pla vol canalitzar les inversions cap a sectors que compleixen els objectius imposats a l’Acord de París de  cara l’any 2030.

«Només amb l’ajuda del sector financer es podrà eliminar la manca de finançament que hi ha per arribar als objectius climàtics. Aquesta manca de diners pot arribar als 180.000 milions d’euros a l’any». Explica Valdis Dombrovskis, vicepresident econòmic de la Comissió Europea

El que s’espera d’aquesta nova etiqueta és que arribi a l’èxit produït per la Etiqueta Ecològica Europea. Aquesta la va posar en marxa la Unió Europea l’any 1992 per promoure  la comercialització de productes i serveis per tal de que fossin més respectuosos amb el medi ambient. Si, finalment es posa en marxa la iniciativa, aquestes etiquetes les podran lluir des de fons de pensió, fins a fons d’inversió. Seria una bona iniciativa, ja que molts consumidors així ho demanen perquè cada vegada la societat està més conscienciada pel medi ambient.

Des de Brussel·les diuen que la proposta no estaria enllestida fins, com a poc, l’any 2020

A més, també s’està pensant la idea de crear dos tipus d’etiquetes: d’una banda, les verdes, per identificar les empreses que inverteixen en propostes ecològiques i les marrons, per assenyalar les que no ho són i, per tant, porten a terme emissions contaminants. Cal dir, que aquesta darrera etiqueta penalitzaria a les bancs, asseguradores o fons d’inversió amb gran exposició en sectors d’alt impacte ecològic.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat