A Estats Units pren popularitat una iniciativa que és beneficiosa tant pel medi ambient com per als mateixos ciutadans. Pintar el major número de terrats i terrasses de color blanc és l’objectiu de l’organització The White Roof Project. La pintura blanca reflecteix més la llum solar- fins a un 90%-, aquest fet afavoreix que l’edifici no absorbeixi les altes temperatures de l’estiu i per tant l’edifici estigui més refrigerat.

Cada 93m2 d’espai en blanc es compensen 10.000 quilos d’emissions de CO

Indirectament, The White Roof Project, disminueix la demanda d’electricitat en els dies calorosos, ja que l’edifici es manté a una temperatura estable i no és necessari engegar l’aire condicionat. Es tracta d’una iniciativa totalment ZEO, ja que The White Roof Project, assegura que cada 93m2 d’espai en blanc compensen 10.000 quilos d’emissions de CO₂ –gràcies a l’estalvi d’electricitat-.

The White Roof Project assegura que amb una capa de pintura es pot reduir un 40% de la factura de l’electricitat

El projecte també aclareix que amb una capa o dos de pintura es pot reduir la factura d’electricitat fins al 40%. Mentre que cada any es calcula que els estatunidencs es gasten 40 mil milions de dòlars en aire condicionat, per formar part d’aquest moviment tan ZEO, només cal pintura blanca i que es poden trobar a qualsevol ferreteria.

Pintar els terrats de blanc: una iniciativa que vol ser massiva

Des dels seus inicis l’any 2010, l’organització treballa també per educar i mobilitzar a les comunitats dels països que més aire condicionat utilitzen perquè col·loquin una capa o dos. D’aquesta manera White Roof Project, formada per voluntaris, ajuda a conscienciar a la societat de la necessitat d’implementar massivament aquesta idea i traspassar fronteres, ja que suposa una mínima inversió però comporta una gran reducció d’emissions de CO.

La ciutat de Los Ángeles ha fet obligatoris els sostres blancs en tots els edificis nous

Des d’edificis amb residents conscienciats, fins a esglésies passant per negocis privats. L’organització ajuda a qualsevol comunitat que vulgui contribuir a aquesta reforma urbanística tan senzilla però tan eficaç. I no només ha estat l’organització, per exemple, ciutats com Los Ángeles han fet obligatoris els terrats blancs en tots els edificis nous, contribuint d’aquesta manera a construir ciutats més ZEO.

A més a més, tenen a la seva web tot un seguit de marques de pintura que certifiquen que el material amb el qual es pinten els edificis és sostenible i no contaminant.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat