La societat sencera està al corrent de la urgent necessitat d’aturar el canvi climàtic. L’ús de combustibles fòssils per generar energia, electricitat i fins i tot per poder transportar-nos, genera una petjada de carboni que està provocant l’escalfament global de la Terra.

Per aquest motiu, el nostre principal objectiu ha de ser reduir el volum d’emissions de CO2 alliberades a l’atmosfera. Només d’aquesta manera aconseguirem complir amb els objectius de reducció d’emissions recollits a l’Acord de París 2015. I migrar a un sistema de consum i economia ZEO –objectiu zero emissions-, és responsabilitat dels governs i empreses, però també dels particulars.

En aquest sentit, una de les formes per reduir la teva petjada de carboni i el teu consum energètic, és començar amb accions petites que ajudin a reduir aquest impacte. Les petites accions poden anar des de triar, amb un comparador de llum, el millor proveïdor d’energia sostenible, fins a eliminar correus de la teva safata d’entrada i així reduir la petjada de carboni associada al teu consum d’internet.

No hem d’oblidar que la indústria de les tecnologies de la informació consumeix més del 10% del total de l’electricitat mundial.

Els servidors i centres de dades que fan funcionar les connexions de xarxes mòbils i el 5G, han d’estar en ple funcionament 24 hores per a poder proveir d’internet, vídeos en línia i connexions en directe als usuaris de la xarxa.

S’estima que aquests servidors de dades consumeixen una mitjana de 205 TB per hora: l’equivalent a l’1% d’energia que consumeix el món en un any.

Algunes aplicacions poden ajudar-te a reduir la teva petjada de carboni

Arran de que es va conèixer l’impacte ecològic de la nostra empremta digital, van començar a aparèixer alternatives per reduir aquest impacte o bé per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

L’agència Papernest recull 5 recursos digitals que poden ser de gran utilitat a l’hora d’ajudar-te a reduir la teva petjada de carboni.

1. Cleanfox

És una eina disponible per al teu mòbil, que et permet disminuir la teva petjada de carboni. Només has d’eliminar de la teva safata d’entrada, correus que no necessites i que poden estar ocupant espai en el teu mail. “Un missatge de correu electrònic genera al voltant de 10 grams de CO₂ a l’any” (Cleanfox), és per aquest motiu que, quan fas una neteja del teu correu electrònic de manera contínua, pots reduir el teu impacte en el medi ambient i la petjada de carboni associada al teu consum d’internet.

2. Comparador de Llum

El comparador de llum és una eina en línia que et permet trobar la millor opció de subministrament energètic, en relació al preu, la sostenibilitat i el servei en el mercat d’energia. D’aquesta manera, pots comparar els diferents proveïdors des d’una única plataforma, i et serà de molta utilitat per tal proveïdors d’energies sostenibles que s’adaptin millor a la teva butxaca.

Si tens alguna pregunta sobre el mercat energètic, o vols contractar la millor tarifa de llum, et recomanem assessorar-te amb un dels experts de Papernest.

3. Ecosia

És un motor de cerca a internet que planta arbres per tot el món Com és possible que una cerca ajudi a plantar un arbre? És molt simple: una gran quantitat dels ingressos generats per la publicitat a Ecosia s’inverteixen en aquest gran propòsit.

Si estàs buscant una manera d’impactar de manera positiva al món des del teu mòbil, Ecosia és una gran opció.

4. The Planet App

Aquesta aplicació està disponible per als dispositius Android i iOS, i es defineix com una guia de sostenibilitat, que té en compte diferents àrees d’emissions, com per exemple, l’ús d’energia elèctrica, gas i transport, entre altres.

Gràcies a aquesta aplicació és possible conèixer exactament quina és la nostra petjada de carboni, el nostre consum energètic i obtenir pistes sobre com reduir-lo de manera efectiva a través d’un pla elaborat per l’aplicació. The Planet App també permet als seus usuaris fer un seguiment d’aquests objectius durant el dia.

5. Slack

Reduir l’ús de correus electrònics amb plataformes de missatgeria instantània com Slack, també és una bona opció per reduir el teu impacte en el medi ambient.

Les comunicacions realitzades a través d’aquesta plataforma requereixen un menor consum d’energia que el correu. Algunes empreses com Uber, Netflix i Papernest utilitzen aquest recurs per a la comunicació entre els seus treballadors i han reduït un 30% la quantitat de correus electrònics que produeixen diàriament.

Algunes d’aquestes aplicacions, a més de ser positives per al medi ambient, poden ser de gran ajuda per a facilitar la vida diària de les persones. També per ajudar-los a reduir costos o simplificar algunes tasques vinculades a l’àmbit professional.

Qualsevol canvi o acció, per petita que sembli, pot contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i ajudar-nos a ser persones ZEO -Zero Emissions Objective-.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat