Aquest Nadal ha estat especialment important donada la creixent necessitat que demanda el planeta d’un marc d’acció immediat i real per a combatre el canvi climàtic. La millor forma per a establir aquest marc d’acció tant a les llars, com en Governs i empreses, és a través de la conscienciació.

Les festes nadalenques poden ser un bon moment per a gaudir en família però també per a reflexionar i valorar les coses que tenim i hem de cuidar, com el nostre planeta. Les xerrades, els tallers i les masterclass sobre sostenibilitat i medi ambient són clau per a poder reduir la nostra petjada de carboni.

Aquestes festes, un exemple d’activitats enfocades a la conscienciació i a la reflexió sobre el canvi climàtic són els tallers ZEO, celebrats a les fàbriques de Coca-Cola European Partners. Aquests tallers, dirigits als fills dels treballadors de les fàbriques de València i Martorelles, proposaven un conjunt d’activitats per als nens i la família en les quals s’intentava explicar als més petits el canvi climàtic i la situació d’emergència climàtica que vivim, sense perdre l’essència nadalenca.

Sponsoring Maracana ha dissenyat i implementat aquesta acció ZEO per a Coca-Cola

El disseny i la implementació d’aquests tallers ha estat dut a terme per l’empresa Sponsoring Maracana, especialitzada en accions de màrqueting i comunicació ambiental. Durant l’animació els nens van poder gaudir d’una història amb un rerefons ambiental explicada per una contacontes, de tallers de treballs manuals amb objectes reciclats i finalment, de jocs interactius amb els seus familiars.

Aquests tallers nadalencs formen part de les accions Zero Emissions que promou Maracaná. Enguany, per als tallers de treballs manuals, s’ha ensenyat als pares i els fills la importància dels arbres i boscos com a elements generadors d’oxigen i embornals de carboni. Per això els tallers de treballs manuals eren arbres de Nadal fets amb cartons de la mateixa fàbrica i material reaprofitat facilitat per Sponsoring Maracana. Amb aquesta iniciativa també ha estat possible mostrar als nens l’economia circular i la possibilitat de donar-li una segona vida als nostres residus.

L’educació ambiental, necessària per a combatre el canvi climàtic

I és que tal com l’educador ambiental Sera Huertas va explicar a PlataformaZEO, “si parlem de salut parlem de medi ambient, si parlem d’economia o treball també. Quan iniciem el procés d’educació en els nens comencem a generar un compromís amb el seu entorn”. Huertas recalca que “No podem cometre l’error de compartimentar les coses i pensar que el medi ambient és una cosa aliena a la nostra vida”.

“És molt important educar sobre què és l’escalfament global i quins problemes ens pot portar el canvi climàtic si no actuem immediatament” confirma també Josep Maria Riba, Director General de Maracana. “Per a salvar el planeta necessitem adoptar una consciència ZEO des de petits” afegeix Riba.

El compromís ambiental de Coca-Cola

Amb aquesta acció ZEO nadalenca Coca-Cola torna a reafirmar el seu compromís ambiental. A més d’haver-se compromès a reduir un 50% les emissions de carboni de les seves operacions directes per a 2025 durant la COP25, la marca fa temps que realitza accions per a reduir l’impacte de la seva producció en el planeta.

Coca-Cola proveeix el 100% de la seva producció amb energies renovables

Potser un dels canvis més importants que ha afrontat Coca-Cola European Partners és que, en l’actualitat, el 100% de l’electricitat utilitzada per a la fabricació dels seus productes prové d’energies renovables. Gràcies a això la companyia ha aconseguit reduir un 44,8% les seves emissions directes respecte a 2010.

Encara que en l’àmbit dels residus és on més ha bolcat els seus esforços la marca. Moltes de les seves accions ZEO, com aquests tallers de Nadal o la coneguda campanya Mars Circulars, estan enfocades a conscienciar i fomentar el reciclatge i la reducció d’escombraries de la naturalesa.

Coca-Cola consciència amb el seu propi exemple: Des de 2004 ha aconseguit reduir un 42% els residus produïts per cada litre de beguda. La marca inverteix en I+D per a tenir uns envasos 100% sostenibles per al medi ambient i totalment reciclables.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat