Què pots fer per què el teu confinament sigui més ZEO?

Existeixen algunes accions que poden ajudar-te a reduïr la teva petjada de carboni en temps de confinament.

Autocaravanning elèctric

Si alguna cosa ens ha atorgat aquest confinament és més temps lliure. Temps que podem utilitzar per a realitzar accions sostenibles però també per a informar-nos o investigar. Una de les àrees a les quals podem dedicar especial atenció aquests dies és a l’autoconsum solar fotovoltaic. Produir la nostra pròpia energia és legal i està 100% regulat a Espanya, el preu de les plaques és cada vegada més baix i les comercialitzadores ofereixen plans més ajustats per a compensar els excedents de la nostra producció. T’expliquem com passar-te a l’autoconsum elèctric aquí i sobre la nova normativa aquí.

Autocaravanning elèctric

Durant aquests dies de confinament és important intentar aplicar tècniques d’eficiència energètica en les nostres llars. Vigila el consum de la llum, desendolla els aparells electrònics del corrent quan no els estiguis utilitzant… Amb aquestes mesures podem aconseguir reduir el consum d’energia d’un 15 a un 40%. Fins i tot estudia canviar-te a una companyia d’energia verda si no ho has fet ja. Amb aquesta acció pots aconseguir que la teva petjada de carboni energètica sigui ZEO.

Autocaravanning elèctric

Des que es va estrenar “Una veritat Incòmoda”, ha plogut molt, i ara fins i tot les pel·lícules de ficció més de “Hollywood” inclouen referències al canvi climàtic o dibuixen escenaris post-apocalíptics mostrant els seus efectes. Ver más.

Autocaravanning elèctric

Estant a casa tot el dia pot ser inevitable perdre els diferents barems que usem durant l’any per a calcular allò que necessitem. Això fet, inevitablement, pot comportar un ús desproporcionat de recursos que, en primera instància, evita que altres persones accedeixin a aquestes provisions. Aprèn com consumir responablemente en temps de Coronavirus aquí.

Autocaravanning elèctric

El confinament pot servir-nos per a endinsar-nos en àrees mai abans explorades com la sostenibilitat i el #zerowaste. Crear un compostador casolà pot ser un entreteniment que ens ajudi a reduir la nostra petjada de carboni i ens permeti cultivar d’una forma més natural els nostres propis vegetals. Amb un cub reutilitzat, serradures i alguns dels nostres residus orgànics, podem aconseguir un abonament perfecte per al nostre hort urbà. Podeu aprendre com fer-ho en el següent tutorial.

Autocaravanning elèctric

El confinament pot ser el millor moment per a canviar la nostra alimentació i apostar per una dieta sostenible. Entre els canvis més significatius que hem d’adoptar, i que ens permetran reduir fins a un 25% la nostra petjada de carboni:

– Reduir el consum de carn
– Augmentar la compra local, de proximitat i de temporada.
– Evitar el malbaratament alimentari i reciclar.
– Eliminar el consum d’ultraprocessats. Suma’t al realfooding: Menys plàstics, més menjar real i a granel.

Autocaravanning elèctric

Una acció zerowaste per a fer que el teu confinament sigui més sostenible és crear el teu propi detergent casolà:

1. Omple la meitat d’un bidó amb peles de residus cítrics
2. Cada 2 dies obre’l per a deixar sortir el gas
3. Després de 30 dies cola les peles i guarda el líquid

 

close icon
#
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat