Desconfinament ZEO

¿Com pots fer que el teu desconfinament sigui més ZEO?

 

Existeixen algunes accions que poden ajudar-te a reduir la teva petjada de carboni en temps de desconfinament.

Autocaravanning elèctric

Aprofita l’entrada al estiu i la limitació de la movilitat per prevenir el contagi apostant pel turisme local. Amb el turisme de proximitat podem reduir de forma significativa la nostra petjada de carboni. Segons l’Observatori de Canvi Climàtic de València podem estalviar fins a 2.000 kg de CO2 a l’any per persona evitant els vols transoceànics.

Autocaravanning elèctric

Els oceans i els boscos necessiten una reducció del nostre consum de plàstics per poder seguir actuant com a embornals de CO2. A més de danyar la flora i la fauna, els plàstics abandonats en la naturalesa també emeten Gasos d’Efecte d’hivernacle i contribueixen al canvi climàtic. Pots descobrir més sobre la relació entre el plàstic i el CO₂ en el següent article.

Autocaravanning elèctric

El consum de proximitat o de km0 no només beneficia als petits agricultors i comerciants locals, sinó que suposa una important reducció de les emissions de CO₂ que alliberem a l’atmosfera. Amb el consum km0 o bé tenint el nostre propi hort a casa, podem evitar l’emissió de fins a 300 kg de CO2 anuals per persona.

Autocaravanning elèctric

La volta a la “nova normalitat” no s’entén sense una clara aposta pel transport sostenible. Per això, és a les teves mans aprofitar el període de desescalada o desconfinament per començar a utilitzar la bicicleta en els teus desplaçaments diaris. Un mitjà de transport zero emissions i perfecte a l’hora d’ajudar-te a exercitar el teu cos.

Autocaravanning elèctric

Durant el període de confinament bona part de les emissions globals es van reduir gràcies a la limitació de la mobilitat. Gràcies a sistemes com el teletreball o les videoconferències, molts han pogut continuar fent el seu treball des de les seves llars i així han evitat agafar el vehicle i han aconseguit reduir la seva petjada de carboni. Per això és fonamental continuar adoptant el teletreball sempre que les condicions laborals ho permetin

Autocaravanning elèctric

La cuina de reaprofitament es basa en l’ús de les mal anomenades “sobres” per a crear nous plats i receptes. Gràcies a aquest sistema d’alimentació circular podem aconseguir reduir els nostres residus orgànics i fer front al desaprofitament alimentari. També podem fer-ho a través de l’ús d’apps o apostant pel consum de ‘verdures lletges’.

Autocaravanning elèctric

A través de l’el nostre consum energètic també podem reduir emissions. Una manera d’aconseguir-ho és canviant tot el sistema d’il·luminació de la llar i utilitzant bombetes de baix consum o LED. Només amb aquesta decisió ZEO -zero emissions-, podem evitar l’emissió d’uns 30 kg de CO₂ a l’any per persona.

close icon
#
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat