Les dades són clares, el primer trimestre d’aquest any 2018 ha estat molt ZEO gràcies a la neu, la pluja i el vent que hi ha hagut a l’inici d’aquest any 2018, les emissions de CO2 en l’àmbit elèctric s’han reduït considerablement. En aquests dos primers mesos de l’any s’han emès 11.373.479 tones de CO2, mentre que l’any passat a aquestes dades hi ha haver 13.272.797. Gairebé 2 milions de tones menys.

Una altra bona noticia és que les energies renovables continuen creixent. En el mes de març l’energia hidràulica va generar el 58,9% de la producció elèctrica. Pel que fa l’energia eòlica, cal dir que el percentatge puja a un 66,1%.

Gràcies a l’increment respecte les energies eòlica i hidràulica, la producció elèctrica a base de carbó va baixar un 17,4%

En definitiva, i com a dades generals, cal dir que fins el 25 de març la electricitat procedent de fonts d’energia lliures de CO2 van arribar a un 75,7% del total. Per tant, des de que va començar l’any 2018 ha suposat un 57,1% del total.

Gran pujada dels embassaments

Una altra bona noticia relacionada amb les pluges dels últims mesos, a més de la gran reduïda de les emissions de CO2, ha estat la gran pujada dels embassaments a tot el territori espanyol. Els embassaments a Espanya ara mateix estan al 63.77% de la seva capacitat.

Si analitzem les dades per Comunitats Autònomes cal dir que les regions amb els embassaments més plens són: Astúries, La Rioja i Navarra. Pel que fa a Múrcia i Comunitat Valenciana, continuen molt per sota de la mitjana amb 18.24% i 28.40% de la capacitat, respectivament.

Cal dir, a més, que la primera setmana del mes de març va registrar la millor pujada dels embassaments des de l’any 2010

Mesos de sequera, collites perdudes, pobles secs i amb control exhaustiu del consum d’aigua; aquest era el panorama fa uns mesos a algunes zones d’Espanya. Però, les aigües d’aquests dies han caigut com un miracle a moltes regions espanyoles. Sobretot de l’interior, Castella la Manxa per exemple, on la majoria d’agricultors es veien sense res als seus camps.

Conclusions

Encara que han estat bones noticies, cal dir que el clima sec que ha predominat en els darrers anys i la barreja amb les grans tempestes dels últims temps té a veure amb el canvi climàtic.

Com afirma el geògraf Jonathan Gómez Cantero: “Venim de quatre anys amb precipitacions per sota de la mitjana i molt càlids, i ara tenim concentracions de pluges mantingudes al llarg dels dies, el que posa de manifest que s’agreugen els extrems, i que l’escalfament global impacta sobre la climatologia i sobre paràmetres com la temperatura, precipitacions, o la nuvolositat». Per això, cal seguir treballant en mesures Zero Emissions perquè encara estem a temps.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat