L’agència de màrqueting i comunicació de proximitat i projectes ambientals, Maracanã, celebra el Nadal 2020 impulsant un #sorteigZEO de 3 mesuradors de CO₂. El període de participació en aquesta campanya digital nadalenca serà del 17 de desembre del 2020 al 7 de gener del 2021. Per participar en el sorteig d’aquests mesuradors de CO fes clic aquí.

Amb aquesta iniciativa, Maracanã, que fa anys que treballa per a reduir l’impacte mediambiental de la seva activitat i calcula i compensa la seva petjada de carboni, desitja als seus clients, treballadors i ZEO fans un Bon Nadal i un 2021 més sa per a nosaltres i per al planeta.

Sota l’eslògan “Massa CO₂ a l’atmosfera provoca l’escalfament global, massa CO₂ en un espai interior indica risc de contagi”, Maracanã té l’objectiu de conscienciar de la necessitat de controlar l’acumulació d’aquest gas al planeta i també als nostres espais tancats, ja que indica si hem renovat l’aire que respirem o no. És fonamental recordar que el CO₂ és un dels principals Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEH) que provoquen el canvi climàtic.

Tal com indica l’ONU, a partir de 400 ppm (parts per milió) de CO₂ a l’atmosfera, l‘escalfament global s’accelera i les seves conseqüències s’agreugen donant peu a fenòmens climàtics extrems i al desglaç dels pols. En l’actualitat, el còmput global de la Terra marca les 411 ppm.

“Per molts experts, els mesuradors de CO₂ són un gran aliat contra el virus SARS-COV-19 en interiors”

Josep Mª Riba

Director, Maracaná

A més, el fundador de la Plataforma ZEO i director de Maracanã, Josep Maria Riba, recorda que “per molts experts els mesuradors de CO₂ poden ser un gran aliat contra el coronavirus en interiors”. Una concentració de CO₂ inferior a 800 parts per milió (ppm) es considera correcta, encara que l’òptim seria que rondés les 500 ppm.

Amb aquest aparell podem mesurar els nivells de CO₂ durant les trobades o menjars nadalencs: “A partir de 800 ppm, la ventilació no és suficient, fet que facilitaria la permanència del virus a l’aire i la seva capacitat de transmissió es perllongaria durant hores” aclareix Riba.

Els col·legis i centres educatius utilitzen mesuradors de CO₂ per controlar la ventilació

La majoria de centres educatius i de grans superfícies ja compten amb un mesurador de CO₂ a les seves instal·lacions, per tal de garantir la seguretat de les persones i controlar la ventilació. Si el nivell d’aquest gas supera les recomanacions sanitàries, es ventilen les sales o les àrees reduint el risc de contagi.

Per aquest motiu, la Comunitat de Madrid va adquirir a principis de desembre més de 5.000 mesuradors de CO₂ per als seus col·legis públics.

Una campanya nadalenca ZEO (zero emissions)

Degut a que els mesuradors de CO₂ s’han fabricat a la Xina i, tenint en compte les emissions de CO₂ generades per l’enviament dels premis als guanyadors, Maracanã calcularà i compensarà la petjada de carboni d’aquesta campanya nadalenca perquè sigui una acció ZEO (zero emissions).

La petjada de carboni estimada de la fabricació i l’enviament, se sumarà a la Petjada de Carboni general de Maracanã 2020, que es compensa cada any, des del 2012, en el projecte de reforestació de Madre de Dios, al Perú.

Més sobre Maracaná

Des dels seus inicis, Maracanã ha treballat per tal de reduir el seu impacte en el medi ambient i fer front al canvi climàtic. El 2002, l’any de la seva fundació, va instal·lar les seves oficines centrals en un edifici bioclimàtic “que proporciona més salut als seus treballadors i consumeix menys energia”.

El 2012 va començar a calcular i compensar la seva petjada de carboni i el 2016, va adquirir el seu primer vehicle elèctric. Es tracta d’una furgoneta zero emissions que cobreix la seva logística de proximitat.

A més, des del 2017 impulsa aquesta Plataforma ZEO per ajudar a reduir les emissions de CO₂ i fer front a l’emergència climàtica. Aquest 2020, Maracanã ha començat a generar part del seu subministrament elèctric mitjançant plaques solars fotovoltaiques instal·lades a la coberta de l’edifici.

El passat 6 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, la companyia va informar, a través d’aquest vídeo, del seu compromís de reduir encara més la seva petjada de carboni. D’aquesta forma es convertia en la primera empresa ZEO (zero emissions) del sector.

T'ha semblat aquest, un article 5 estrelles? Deixa'ns la teva valoració:

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
FES-TE ZEO
close slider

uneix-te a la comunitat ZEO

Estigues a el dia de les últimes accions, esdeveniments i notícies ZEO

Informació Bàsica Sobre Protecció de Dades:
Responsable: SPONSORING MARACANA SL
Finalitat: Atendre les seves consultes i/o sol·licituds. Accions comercials
Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, com s'explica en la informació addicional.
He llegit i accepto les condicions legals i la Política de privacitat